Szerep és maszk

Sokan ismerik azt a mérgező tehetséget, hogy manipuláció és megjátszás. Sokan tudják úgy alakítani a dolgokat, hogy a saját hasznukra váljék. Nem kell hozzá más csak a maszk, amit felöltenek, és a szerepek,  amik mind arra várnak hogy valaki kiossza őket. 

A szerelem csodálatos dolog. De mi van, ha Júlia keményen használja a maszkot, Rómeó pedig a legrosszabb szerepet kapta? A maszk, mit Júlia kecsesen felöltött magára meggátolja abban, hogy a lelkiismerete a maga hatalmas tenyerével jól megnevelje. Szabad kezet kap arra, hogy épp aktuális kedvéhez megfelelően ossza ki a szerepeket. A nők imádják használni a maszkot. Leplezi mindazt, amik valójában; a gyenge, elesett és törékeny lelkű bájvilágot. Van egy igazán sötét oldal, amit előbb-utóbb minden nő felfedez, és ez a kéj-sakk. Játszani a végsőkig, ízelítőt adni az erős feketéből, mely minden férfi vágyálma.

Minden párkapcsolat más. Vannak akik szinte minden nap látják a kedvesüket. Mi a helyzet azokkal, akik rákényszerülnek arra, hogy néhány hetet, hónapot vagy akár pár évet külön kell hogy töltsenek? Mivel az ember társas lény így nyilvánvaló, hogy nem fogja elszigetelni magát a körülötte nyüzsgő emberektől, mert ez lehetetlen. Így példának; mikor a férfi elutazik huzamosabb időre, a nő (ha nem is azonnal) de bizonyos idő után felölti a maszkot. A maszk abban segít, hogy leplezze a fájdalmát, elfedje minden érzését, akár a valós énjét. Egy nő mindig keresi a társaságot, és a társaság 90%-a férfiakból áll. Szükségét érzi annak, hogy valaki foglalkozzon vele, ám ez a valaki lehetőleg olyan legyen, akit minden gond nélkül eldobhat a papírkosárba.free-cool-girl-behind-the-mask-photo-iliveinstyle-magazin_toth-nikolett.jpg

Soha ne mond, hogy soha…

A nők többsége szentül hiszi, hogy a kapcsolat alapja a bizalom és az őszinteség. Néha viszont pont a nők azok, akik ezt az aranyszabályt megszegik. Értendő ez a párkapcsolat alatti kisebb flörtökre, incselkedésre, figyelemfelhívásra. Mindezt pusztán érzések váltják ki nem csak a nőkből, hanem a férfiakból is. Hiány, elhanyagoltság, féltékenység, vagy épp csak az, hogy olyan kedvük van az embereknek. Senki nem tagadja meg magától az örömszerzést, és ha az kell hozzá, hogy más emberekkel ismerkedjen, beszélgessen, vagy akár flörtöljön (mindezt úgy, hogy a párja nem tud róla) akkor megteszik!

 Felhőkarcoló vagy tüskés verem?

Nos, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy  nála mennyire megengedett a párkapcsolat melletti flörtölés. Személyes véleményem, hogy ebben nincs semmi rossz, csak tudni kell a mértéket. Ismerni kell a saját határainkat, és a párunk határait ahhoz, hogy ne legyenek konfliktusok. Sajnos rengeteg nő és férfi is beleesik a tüskés verembe. Vagy elárulják magukat, vagy átlépik a megengedett határt. Itt gondolok a megcsalásra, vagy a hazudozásra. Meg kell tanulni, hogy mikor kell abbahagyni a maszk használatát. Ahogy a jó öreg James Bond mondaná; “Döntöttem, kiszállok. Ha így folytatom, a lelkemből semmi nem marad a végére.”  Megismételném magam; nem csak a nők használják a maszkot… Itt mindenki bűnös… 😉

Tóth Nikolett

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM