Ma egy nagyon finom kelt tésztás süteményt ajánlanék,akár reggelire akár vacsorára! Édesség, Cukros -fahéjas rúd akár töltve.
Én most csokis és puncsost készítettem a receptet Limara oldalán találtam.
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk. só
- 3 ek. cukor
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- 3 dl langyos tej
- 6 dkg puha vaj
- 3 dkg friss élesztő
Elkészítése:
– A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
– Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük. Ez tulajdonképpen a hernyókifli formázása, most töltelék nélkül.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük.
– Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
– A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
– Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál fahéjjal.
– A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni őket.Sütés előtt én megtöltöttem a krémmel. A krém lehet főzött vaníliakrém vagy egy csomag puding 3 dl tejben felfőzve, két evőkanál cukorral édesítve. Miután kihűlt kb. 5 dkg vajjal kihabosítva
Üdv:Megyeri Norbertné Nóra
Mit süssünk főzzünk ma – További receptek az oldalon!