Karácsonyi finomságok. Ma a Mézes puszedli-Habkarika receptet ajánlanám amit Gombásné Felföldi Anikótól kaptam.
Nagyon finom és sokáig el áll! Hüvös helyen zárható kis dobozba akár 2 hétig is el áll!
Karácsonyi finomságok: Recept: Mézes puszedli-Habkarika
Hozzávalók:
3 tojás sárgája,1 egész tojás,15dkg porcukor,4 e.k. tejföl,1kanál zsír,20dkg méz,1cs fahéj vagy mézes kalács fűszer,60dkg liszt ,2 teáskanál szódabikarbóna.
Elkészítése:
– A lágy hozzávalókat bele egy tálba jól kikeverni,a lisztbe szárazon belekeverni a szódabikarbónát és egybekeverni az egészet, lágy lesz de nem gond ,pár órára de akár egy éjszakára hűtőbe pihentetni .Diónyi gombócokat formáljunk és 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsibe sütni.Jó tanács a sütéshez csak a felső fűtőszálat kapcsold mert az alja hamar meg ég de így szépen sül tapasztalatból mondom.
Hab készítése hozzá: 3 tojás fehérje, 3 e.k.víz, 20dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, bele egy olyan tálba amit gőz fölé tudunk tenni. Addig kell a gőz fölött takarékon verni amíg el nem éri azt az állagot, hogy szépen meg maradnak a vonalak (nem terül el) Gőzről levenni és pár csepp ecetet kell bele keverni (fényes lesz tőle). Ezután fogunk egy másik tálat és belerakunk 2 púpos kanál habot és 25db puszedli egy fakanál segítségével összekeverjük és foltpakkra vagy sütőpapírra rakjuk. Megint hab, megint puszedli és így amíg el nem fogy. A habos puszedliket ezután már nem szabad a sütőbe rakni szabad levegőn kell szárítani pl. szekrény tetején.
Maradék habból készíthetünk habkarikákat! A maradék habból készülhet habkarika:
Üdv:Megyeri Norbertné Nóra
Mit süssünk főzzünk ma – További receptek az oldalon!