Recept: Aszalt szilvás sertés tekercs, főétel

Ma egy kedves ismerősöm Báthori Katalin  főételét mutatnám meg,nagyon finom érdemes elkészíteni! Aszalt szilvás sertés tekercs.

Recept: Aszalt szilvás sertés tekercs

Recept: Aszalt szilvás sertés tekercs

Elkészítés:

– A vörösbort felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd ebbe áztatjuk
– kb. fél órán keresztül a szilvát. A húst nagyobb szeletekre vágjuk kicsit klopfolóval kiütögetjük külső részét bekenjük sóval, borssal.
–  bacon ágyra tesszük a húst rá az aszalt szilvát.

Aki szereti fahéjat vagy kurkumát szórhat rá egy kicsi csipettel .

– Feltekerjük és tepsiben alufóliával letakarva pároljuk, majd 35-40 perc elteltével levesszük a fóliát és aranybarnára pirítjuk.
– Akár mellette sütött krumplival is finom
– a vörösboros áztatást előző nap is meg leget csinálni ha másnap nincs annyi idő rá .Ha valaki szereti bacon helyett lehet panírozni és rántani is

Jó étvágyat!!!

Üdv:Megyeri Norbertné Nóra

Mit süssünk főzzünk ma – További receptek az oldalon!

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP