Ma egy kedves ismerősöm Báthori Katalin főételét mutatnám meg,nagyon finom érdemes elkészíteni! Aszalt szilvás sertés tekercs.
Elkészítés:
– A vörösbort felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd ebbe áztatjuk
– kb. fél órán keresztül a szilvát. A húst nagyobb szeletekre vágjuk kicsit klopfolóval kiütögetjük külső részét bekenjük sóval, borssal.
– bacon ágyra tesszük a húst rá az aszalt szilvát.
Aki szereti fahéjat vagy kurkumát szórhat rá egy kicsi csipettel .
– Feltekerjük és tepsiben alufóliával letakarva pároljuk, majd 35-40 perc elteltével levesszük a fóliát és aranybarnára pirítjuk.
– Akár mellette sütött krumplival is finom
– a vörösboros áztatást előző nap is meg leget csinálni ha másnap nincs annyi idő rá .Ha valaki szereti bacon helyett lehet panírozni és rántani is
Jó étvágyat!!!
Üdv:Megyeri Norbertné Nóra
Mit süssünk főzzünk ma – További receptek az oldalon!