Ezt a tortát 37 születésnapomra készítettem,a fondant-ot és abból a rózsákat is saját magam készítettem.
Recept: Oroszkrém torta
8 tojásos vizes piskóta(én ezt szoktam sütni)
Hozzávalók:
– 8 tojás
– 40 dkg cukor
– 40dkg liszt
– 1 csomag sütőpor
– 16 ek víz
– 8 ek olaj
A vizes piskóta elkészítése:
– A tojássárgáját a cukorral és 10 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
– A fehérjét kemény habbá verem, mikor kész ehhez is adok 6 evőkanál vizet, és ezzel is összekeverem. A lisztet elkavarom a sütőporral Ennek 1/3 részét a sárgájához keverem, majd a fehérjének is 1/3 részét. majd újból 1/3 liszt és fehérje, amíg mindent össze nem dolgoztam. Ezután kimargarinozott, lisztezett sütőtormában kisütöm.
– 26 cm-es tortaformában készült, így a piskótát 6 tojás helyett 8-ból készítettem.160 fokon 50 percig sütöttem ,30 percig ne nyisd ki a sütőt ,mikor a széle levált a tepsiről akkor már jó
Krém
Hozzávalók:
– 5 egész tojás
– 15 dkg cukor
– 10 dkg rumba áztatott mazsola
– 10 dkg cukrozott vagy kandírozott gyümölcs
– 3 dl tej
– 1/2 rúd vanília
– 20 gr. zselatin
– 3,5 dl tejszín
– A tojásokat a tejjel(2dl) és a cukorral valamint a vaníliarúd kikapart belsejével sűrű krémmé főzzük.
– Lassan kel főzni a krémet és mikor kész érdemes turmixgéppel át dolgozni.
– A zselatint 1 dl tejben összefőzzük, kicsit vissza hűtjük és a krémbe keverjük.
– Én a mikróba tettem 1 percre a zselatint a tejjel. Kihűtjük.
– A tejszínt keményre felverjük a kihűlt alapkrémbe dolgozzuk, majd a mazsolát és a gyümölcsöket is beleforgatjuk.