A győri improvizációs játékok koronázatlan királya az Import Impró nevű társulat.

Az improvizáció az irodalomban a XVI.sz.-i vígjátéktípus, a commedia dell’arte előadásmódja volt. A rögtönzés műfaja az alkotás és előadás egyidejű folyamatára épül.
Itt a színészek megmutathatják kreativitásukat, tudásukat, fejleszthetik kommunikációs készségüket és nem utolsó sorban szórakoztatják a nagyérdeműt.


A győri társulat története 2008-ban kezdődött. Elmondásuk alapján az ötletet egy német improvizációs előadás és egy spanyol bohóctréning adta. Immár elmondható róluk, hogy a kezdeteket túlélve eljutottak a 100. előadásig, sőt 2011. májusában megrendezték az I. Győri Impro Fesztivált, amelyet követett a második 2012. májusában. A fesztiválokon a különböző improvizációs jeleneket játszó társulatok egy-egy közös jelenetben is kiteljesedhettek, megteremtve a kiváló produkciókat, az összhangot és a szórakoztatás felső fokát. A győri társulat folyamatos mozgásban van, bejárták már az országot. Egy cél lebeg a szemük előtt: létrehozni vidéken egy olyan színházi műhelyt, amely képes az önfenntartásra. Jelenleg az önkéntességre építenek, emellett pedig pályázatokból és a fellépésekért kapott tiszteletdíjból tartják fenn magukat. Külön figyelmet fordítanak a folyamatos önképzésre és utánpótlásképzésre.

Az előadás alkalmával bevonják a nézőket is, így ötleteikkel még spontánabbá teszik a színészi játékot. Az előadásra ellátogatók ötletei szolgálnak egy –egy jelenet alapjául, ezekből építkezve állnak össze a gyakorlatok, amelyet rengeteg humorral, érdekességgel, kiváló színészi játékkal fűszereznek. A képzelet határtalan, és ezt igyekeznek is bebizonyítani társulat tagjai.

„… mert az életet sem felvételről nézed!” –vallják az „imprósok”, hiszen az élet sem egy előre megírt forgatókönyv szerint működik. /KULTÚRA & MŰVÉSZET, SZÍNHÁZ

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM