Harc a vágyainkkal

Nagyon örülök annak, hogy már ennyi könyv és műsor foglalkozik az életmód és a lélekgyógyászat témájával. Egy dolog viszont van, amivel nem értek egyet, ezek pedig a különféle megerősítések.

Rengeteg tanító győzköd minket, hogy mondjunk kijelentéseket a vágyott állapotról. Ezzel egy a baj. Mondhatod a nap 24 órájában, hogy “megtalál a Nagy Ő”, vagy hogy”gazdag vagyok”, ha valahol belül érzed, hogy ez hazugság és hogy csak magadat csapod be. A tudatodat is nehezen csapod be, nemhogy a tudatalattidat…Egy idő után a tested jelez egy kellemetlen érzéssel, ellenáll ennek a gondolatnak, erre te pánikba esel, hiszen azt tanították, hogy nem szabad magad rosszul érezni, mert akkor csak rossz tapasztalatok fognak veled történni…Szóval, pánikba esel, méginkább ráerősítesz a gondolataiddal, de ezek nem hogy segítenének a helyzeten, csak rontják, rontják a helyzetet, mert nem tudod elhinni, hogy ez működik, csak mondogatod, mert ebben látod a kiutat abból a “nyomorúságos” állapotból. Így pedig csak a vágyad megvalósításától távolodsz…

Komolyan megéri megerőszakolni az elmét és a gondolatokat?

Sok könyv, ami a Vonzás Törvényével foglalkozik, nem írja le a legfontosabb dolgot. Vagy lehet hogy leírja, de nem szentel neki túl sok gondolatot. Hogy akkor kapod meg amit akarsz, amikor már nem érzed a szükségét…ha belegondolsz, biztos neked is volt már olyan dolog az életedben, amiért küzdöttél, minden áron meg akartad csinálni, de akármennyire teljes erőbedobással csináltad, valamiért nem érkezett meg. Aztán feladtad, azt mondtad, hogy nem érdekel, nem foglalkoztál vele többet és akkor felbukkant, pedig már nem is számítottál rá.

Ugyanez a helyzet a vágyakkal is. El kell őket engedni. Benne vagy egy általad “rossznak” tartott szituációban. De jusson eszedbe, hogy ez csak egy állapot. Megváltozik, amint megengeded, mert az Életre az örökös változás a jellemző. Talán elromlottnak érzed, de emlékezz arra, hogy minden látszólagos nehézség egy nagyszerű lehetőséget hordoz magában. Fogadd el a mostani körülményeket. Ez a legjobb, amit tehetsz. Tudod, mi történik ilyenkor? Már nem bosszankodsz és mérgelődsz rajta, nem keresed a választ arra, miért így alakult, már nem sajnálkozol magadon, így nem hagyod, hogy hasson rád. Nem fogja lehúzni a kedved, nem fogsz rajta görcsölni és nem leszel feszült miatta. Mert ez már jelen van. És ami jelen van, annak butaság ellenállni, nem igaz?

De ha megerősítéseket mondogatsz, akkor azt sugallod magadnak, hogy amit kértél, még nincs itt, még nem érkezett meg, nem rendelkezel vele, nem akarsz itt lenni, utálod ezt a szituációt, türelmetlen vagy, hogy mikor nyilvánul meg gondolati munkádnak eredménye…Áh, felejtsd el. Ott a hiány és a szükség a rezgésedben…

A vágyakra nem szabad rágörcsölni. Már kértél, abban a pillanatban, amint megélted a szitut, ami ilyen érzéseket váltott ki belőled. Kész. Engedd el. Nem is tehetsz nagyon mást a siker érdekében, mert a görcsöléssel és az agyalással, hogy hogyan fog jönni, csak taszítod magadtól. Bízz. Magadban és a Világban, hogy megkapod. A tökéletes időben és helyen, amikor már nem lesz benned ellenállás. Amikor már nem is érdekel hogy megkapod-e. Nem érdekel, mert kialakítottad magadban azt a tulajdonságot, hogy a nem kedvelt körülményekben is jól érzed magad, és nem tud hatni rád. (Különös dolog, hogy amint elfogadjuk a helyzetet és nem érezzük magunkat kellemetlenül miatta, rádöbbenünk arra, hogy így is mennyi minden értékes dolog van jelen életünkben.)

Nem jósolhatod meg előre, hogy mikor érkezik meg. Ahogy azt sem, hogy hogyan fog megnyilvánulni. Csak elfogadod, hogy majd megérkezik, addig pedig semmi dolgod. De tényleg semmi. Megint mondom: Bízz. Ez a világ a bizalomra épül.

Mert emlékezz: mindig két választásod van: vagy erőfeszítéseket teszel és harcolsz a gondolataiddal és az érzéseiddel, vagy feladod, elfogadod, hogy nincs semmi dolgod, és hagyod a dolgokat megtörténni. Tudod mi a fantasztikus az utóbbiban? Ilyenkor csak áramlasz magával az Élettel, és olyan, mintha az Élet irányítana, hiszen olyan örömteli dolgok jelennek meg majd, amikre nem is számítasz. Minden jó csak úgy felbukkan… Mert engeded. De nem az Élet diktál, csak úgy látszik. Hanem Te irányítasz. Igen, Te, mert az elfogadás és a vele járó lelki béke és nyugalom hullámhossza ezt rejti magában. És hát végülis a lelki békénket keressük… – lélekteória

E.A

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM