Lúdláb torta, a csoki imádok kedvence. Most tejszínes csoki krémmel és nem vajjal készült, egy igazán könnyű finomság.
Én Megyeri Norbertné Nóra a Mit süssünk főzzünk ma? facebook csoportból ahol még hasonló finomságokkal várunk mindenkit szeretettel!Ezt a remek receptet Pálffyné Gyenge Csilla -tól kaptam.
Lúdláb torta recept:
Elkészítés:
- Készítünk egy 6 tojásos kakaós piskótát.
- Három felé vágjuk.
- 2 üveg meggybefőttet lecsepegtetünk, pár darabot félre teszünk a díszítéshez.
- A léhez pici rumaromát csepegtetünk, ezzel az alsó és középső lapot enyhén meglocsoljuk,
majd ráterítjük a magozott meggyet, rá a krém, majd piskóta, újra meggy, krém, és piskóta.
- Tetejét leöntjük csokival, oldalát krémmel lekenjük és a meggynek fészkeket csinálunk.
- Krémet előtte nap el kell készíteni, hogy egy éjszakát a hűtőben álljon.
Krém elkészítése
5 dl hulala tejszín, egy evőkanál cukor, 25 dkg csoki apróra vágva. Feltesszük kis lángon, és folyamatosan kevergetve felolvasztjuk benne a csokit (forralni nem szabad). Tűzről levéve kb. fél üvegcse rumaromát keverünk bele. Miután kihűl, egy éjszakára rakjuk be a hűtőbe (lefedve). Másnap verjük fel habverő segítségével, jó sokáig kell verni, hogy kemény krémet kapjunk.
Megéri, mert nagyon fincsi
Megyeri Norbertné Nóra