The World’s End – Világvége britt módra – filmkritika

Amikor több évtized után öt jóbarátból, az egyik megpróbálja összeszedni a gyerekkori barátokat és visszatérni a régi városba, lenyomni és befejezni az anno elkezdett kocsma túrát az angol szülővároskájukban, aztán jönnek az idegen ufó -k egy kocsma túra filmben… hm (The World’s End).

Vígjáték, angol humorral és egy csipet Sci-Fi -al.  Csodálkoztok? Én is! The World’s End, magyar címmel Világvége britt módra tényleg tükrözi a Simon Pegg -es Britt módit.

roland-sarkadi-filmkritika_the-worlds-end08

Ahogy lenni szokott (komolyan ezt írom, hogy lenni szokot?), az első pillanatban feltűnik Piers Brosnan alis James Bond, Martin Freeman (Dr. John Wattson a Sherlock Holmes -ból), stb, stb és természetesen Simon Pegg, Garry King szerepében (akit a Star Trek és Star Wars filmekből is ismerhettek). Ó és az író pedig, Edgar Wright, aki Tintin kalandjai (ő volt az író, Steven Spielberg pedig a rendező), Vaskabátok (rendező/író) és Haláli Hullák Hajnala (rendező/író) filmek munkáiban is javunkra volt, szóval szereplők, író, rendező, minden a helyén van. A kezdésnél elmesélik a régi sztorikat, egy szokványos filmnek indul, minden barát igent mond az útra, előjön a sablonos régi szerelem szál is és egy idő után minden megváltozik! Az emberekből robotok lesznek, de az alkohol segít nekik a szájukból és szemükből sugarat lövöldöző, közös tudat által irányított robotokkal szemben.

Simon Pegg -nek nem az első világvége típusú vígjáték filmje, hisz ott volt 2004-ben a Haláli Hullák Hajnala (Shaun of the Dead) zombi film angol módra az ő főszereplésével és ugyanúgy Edgar Wright rendezésével. Igaz nem egy Supeman vagy Batman típusú szerep kiosztás, de amikor egy ivós filmből is kihozza a legtöbbet amit lehet és egy sci-fi ufó izés filmmé alakítja. Fura ezt így olvasni, igaz? Viszont nevetésből nem lesz hiány és ez által az aktuális heti hasfal edzésnek is tökéletes. (Simon Pegg további filmjei: Mission: Impossible – Fantom protokoll, Star Trek Sötétségben, Star Trek, A Fantastic Fear of Everything, Tintin kalandjai)

Amúgy ez se egy év filmje kategória és nem akarom lelőni a poént, de egy szimpla “kocsma túra” filmből így kihoztak egy Vígjáték/Sci-Fi keverék filmet, na ott le a kalappal!

IMDB: 7.6 pont
Kategóriák: Sci-Fi, Akció, Vígjátek
Rendező: Edgar Wright
Író: Edgar Wright, Simon Pegg
Szereplők:
Eddie Marsan, Angie Wallis, Jenny Bede, Paddy Considine, David Bradley, Charlotte Reidie, Francesca Reidie, Flora Slorach, Richard Hadfield, Rose Reynolds, Samantha White, Sophie Evans, Luke Bromley, James Tarpey, Jasper Levine, Zachary Bailess, Thomas Law, Paul Bentall, Richard Graham, Alice Lowe, Rafe Spall, Leo Thompson, Steve Oram, Julia Deakin

Kedves nagy- és kis- gyerekek, az online film nézés és letöltés nem szép dolog, válasszátok a legális formát!

Üdv, Sarkadi Roland – Refplay

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP