Szupercella (Escape Plan) filmkritika, bemutató

A szupercella (eredeti neve: Escape Plan ) nem más mint két legenda, Terminátor és Rambó egy filmben, azaz Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone filmje!

Szupercella -  Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger, ind

A film

Ray Breslin (Sylvester Stallone) börtönben van, de nem tett semmit, ő ezt nem mondja, hiszen ez a munkája! A film elején egyből már meg is tette. Amint megoldja az előző munkát, azonnal kap egy nagyobb megbízást, egy olyan börtönt ahonnan elvileg “nem lehet megszökni”. A munkát elvállalja, de nem úgy sül el, ahogy azt elképzelte. A kormány a szökései után kicsit nehesztelt és a saját könyve által megépítette a legbiztosabb börtönt. De semmi vész, találkozik a Terminátorral, akarom mondani… Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger)-el aki ugyanitt raboskodik, de a két óriás összefog és megakar szökni a világ legjobban örzött és eltitkolt elit börtönéből. A szálak szépen lassan összeállnak és a végére megtudjuk az igazat.

Szupercella -  Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger, refplay.hu Sarkadi Roland filmkritika forrás: ESCAPE PLAN (Szupercella)c. film, 2013

Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger. forrás: ESCAPE PLAN (Szupercella)c. film

A kritika

A mai filmiparban alig van “fedetlen” téma, így nem sok újdonságot tudnak az embernek mutatni 2013-ban, lassan 2014-ben. A két főhősünk ugyanúgy hozta a szerepét ahogy a generáció megszokta. Egy akciófilm a javából? A történet nagyon egyszerű, szinte előre megírt pénzbevételi forrás. Hiába, ezt nem kellett volna. Még a Feláldozhatók (The Expendables), a duó másik filmje is jobban tetszett, de ez se rossz. Igaz a “börtön megszökés ügynökség” és a 50cent-es kocka Tech vonal, nem ér semmit, értéktelen összekötő szálak (mert történetet nem kapunk). A történet maga egy töltelék, a jó és a rossz film kötözz csapong erősen a közepes irányba. Kaptunk egy generációnknak még élvezhető (annyira nem gagyi mint a mostaniak), szórakozásra kitalált akció filmet, átlag történettel és két ikonikos akció színésszel akikről az utolsó bőrt is lehúzzák Hollywoodban.

Igaz ami igaz, az akció filmeken szórakozunk és nem kultúra alapozók :).

Bemutatjuk az online film bemutatót, trailert

IMDB: 7.3 pont adatlap
Megjelenés: 2013
Kategóriák: Akció, Thriller
Rendező: Mikael Hafström
Író: Miles Chapman, Jason Keller

Szereplők: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger,
Jim Caviezel, Faran Tahir, Amy Ryan, Sam Neill, Vincent D’Onofrio, Vinnie Jones, Matt Gerald, 50 Cent, Caitriona Balfe, David Joseph Martinez, Alec Rayme, Christian Stokes, Graham Beckel, Rodney Feaster, David Leitch, Lydia Hull, Eric R Salas, Brian Oerly, Jeff Chase, Christopher Matthew Cook, Michael Papajohn, Dieter Rauter, Jaylen Moore, Stephen Livaudais, Jay Amor, John L. Armijo, Jon Arthur, Joseph Aviel

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP