Star Wars hatása a világra

A filmek mindig megmozgatnak bennünk valamit. A “lézerkardos erőtannal” együtt járt a technológia fejlődésével. A kép és hang még jobb megjeleníthető, érezhető módjának reprodukciójával és a mindennapokban használt technikával is!

refplay-youtube-magyar-star-wars-was-real01_iliveinstyle-rolandsarkadi

Réges-régen, egy messzi-messzi …. ismerős? Igen, a Star Wars hatott az emberekre, nem csak halloween, farsang, családfakutatásban (“Én vagyok az apád!”)témákban. Azt kérdezitek hogy miben ? Lényegre törve, nem csak , de a fent említett mindennapokat is fejlesztette. Sok emberre a technika nagy hatással volt, a mesterséges intelligencia és robottechnika és az eszközök megvalósítása (példa: C3PO és R2D2).  A Baljós árnyakban még az ipad megjelenése és tablet mizéria előtt vajon min nézték a fogat versenyt 😉 ? Ha figyelmesen végig nézzük a filmeket, sok olyan van ami tudat alatt is hatott ránk.
George Lucas nagyot alkotott a számítógépes korszak előtt(és utána) mai filmes trükkök és effectek egyik kulcsfontosságú embereként is elkönyvelhetjük.

– Star Wars I Első Dolby Digital Surround EX hangsáv. Digitális kamerák néhány jelenetben.
– Star Wars II már teljesen teljesen ezt használták.
– Star Wars IV (1977), Első Dolby Stereo
– Star Wars V (1980), Photoshop amit használták és fejlesztettek, ILM-nek komoly szerepe volt.  Ezek mellett az első film 5.1 surround hangzással.
– stb

A képen láthatjátok hogyan alakult a hang, film, játék, és az említett effectek fejlődése, használata.

refplay-youtube-videos-starwars_infographic_large-iliveinstyle_roland-sarkadi

Ezek mellett volt egy jó “poén” a halálcsillag, mindenki hallott róla. Amerika vetette fel az ötletet (és sokan pártolták). Neten nyugodtan nézzetek utána, jó poén volt.

Találtam egy videót a lebegő motorról:

Ezek mellett fontos szemszög, hogy a játék iparban sokáig a LucasArts volt a “jó játékok” szülője, 1984-ben a LucasArts és az Atari kihozták a Rescue on Fractalus és Ballblazert, ezek az első LucasArts játékok voltak.

Mai napig olyan játékokat hoztak piacra, amivel mindenki kellemes időt töltött. A kalandjátékok ( Maniac Manson, Monkey Island, Day of the Tentacle, Grim Fandango, Dark Forces), ezek olyan népszerűek voltak annó mint most az FPS -játékok
(További játékok: Battlefront, Knights of the Old Republic, X-Wing, Tie Fighter, Star Wars Galaxies, The Phantom Menace, Star Wars: The Force Unleashed, Kinect Star Wars, Star Wars 1313)

Sarkadi Roland

Régi cikk stat átköltöztetés előtt:
Facebook: 177 like Google: 23 Twitter: 74

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM

 

Published By
Sarkadi Roland

Sziasztok! Sarkadi Roland vagyok az érzéki isten király császár fitness model motivációs beauty guru videós aki átérzi Nietzsche fájdalmát és ezen kívül van kettő instagram oldalam fotókkal és alá írt, sokszor komoly agymenésekkel (@sarkadiroland - @refplay) és még kettő youtube csatornám (Sarkadi Roland csatorna - Refplay csatorna). Ezen kívül egy gyors bemutatkozó: AZT MONDJÁK jó a hangom 🎸#rock #szinkron #igtv 🦄#szarkazmus és az igaz szó ereje! +18/IQ kötelező! 🍌Nem #Győr - Remélem ez kielégített minden információra éhezőt! ----------------------------   🔴 Refplay VIDEÓK | Refplay facebook oldal | SHOP | Ezeken kívül van még: Így NE csajozz videók, Kamu barátnő videók, Tech tippek, rock vlog, utazás, események, cr kalandok, Humor, kritika, komoly témák, filmek, filmkritikák, sorozatok, szórakozás, bulik, koncertek, programok, kultúra, gameplay, végigjátszás,hírek, gazdaság és számos téma megtalálható akár a honlapon vagy a többi refplay oldalon.