Robotzsaru film, kritika és bemutató

Íme a 2014-ben újra plasztikázott Robotzsaru (Robocop) c. film bemutató és kritika. Menjünk el moziba, nézzük meg és utána inkább vegyük meg a régit!

refplay.hu, Robocop movie 2014 - Robotzsaru film, kritika és bemutató Írta: Sarkadi Roland rolandsarkadi.com

Film bemutató, történet

Detroit, 2028. A hadsereg különböző harci drónjaikat sikerrel használja a tengerentúlon, a biztonság és rend fenntartás céljából – ez pedig sok milliárdos profitot jelent a nemzetközi OmniCorp óriáscég cég számára, mivel a robottechnológia monopóliuma a kezükben van. A vállalat álma, hogy minden városban egy Robotzsaru szolgáljon és további milliárdok kerüljenek a részvényesek számláira.

Amikor Alex Murphy (Joel Kinnaman)szolgálat közben súlyosan megsérül, a teste 80%-át amputálni kell. Az OmniCorp és vezetői benne látja meg a lehetőséget, hogy létrehozzanak egy félig ember, félig robot rendőrtisztet és majd hazai fronton állítják csatasorba a sokat vitatott technológiájukat.

Viszont  a robottesten belül egy ember rejtőzik, akinek érzelmei és lelke van. Akik igazságot akar szolgáltatni minden áron!

Robotzsaru előzetes, trailer

Kritika, vélemény

Minden tiszteletem az első (nem ez) régi Robotzsaru- RoboCop film előtt, akkori időkben egy újnak számító irányzatot fogtak meg és az emberek érdeklődését, azok ellenére hogy furcsa módon a régiben emlékezeteim szerint ott volt a “szuper robot” vs. “gagyi technika” a filmben, ezt értsed úgy, hogy hightech robot vs. képcsöves monitor… szóval ezek ellenére senkit se érdekelt, jó volt nézni, szórakoztatott, ennyi.

refplay.hu, Robocop movie 2014 - Robotzsaru film, kritika és bemutató Írta: Sarkadi Roland rolandsarkadi.com

A mostani… a mostani Robotzsaru film maximum az ingyenes online filmnézés soraiban (azok a gonosz oldalak) hódít és igen(!) ingyenessé kellene tenni, mert ez annyira… khm. A történet ugyanaz, egy rendőr halál közeli állapotba kerül, de itt annyira spóroltak a drámával, hogy a főszereplőben a “bosszú” érzése maximum annyi, hogy felrobbantották az autója mellett (a régiben azért nagyobb nyomatékot adtak erre is). Ezek mellett a klasszikus ezüst robot páncélzatból, fekete Batman-re hasonlító és Mass Effect c. játékban gyakran fellelhető kasznit varázsoltak.

refplay.hu, Robocop reboot - Robotzsaru film, kritika és bemutató Írta: Sarkadi Roland rolandsarkadi.com refplay.hu, Robocop begins - Robotzsaru film, kritika és bemutató Írta: Sarkadi Roland rolandsarkadi.com

Ha így kezdődik akkor mit várunk a folytatástól? Semmit. Annyit kapunk, az elején 5 perc akció, ezek után (majdnem) a végére 10 percig beindul a film, végre akció, aztán stáblista…

Ezzel tökéletesen le is írtam azt a megjelenés előtt, mások által egekig magasztalt remake pénznyelőt, aminek az ötlete úgy született, hogy a rendező a stúdióban meglátta a 80’évek óta porosodó Robotzsaru posztert/plakátot. Egy mai kornak megfelelő, felvarrt remake filmet kaptunk, zero film élménnyel. Ez hát az új, plasztikázott 2014-ben megjelent pénzszippantó Robotzsaru című film.

Film adatlap

Cím: Robotzsaru
Eredeti cím: RoboCop
Magyar bemutató: 2014. február 6. (2014.02.16)
Forgalmazó: Fórum Hungary

Kategória: amerikai sci-fi akciófilm
Játékidő: 121 perc
Év, megjelenés: 2014

Rendező: José Padilha
Forgatókönyvíró: Michael Miner, Edward Neumeier, Nick Schenk, David Self, James Vanderbilt
Zeneszerző: Pedro Bromfman
Szereplők: Joel Kinnaman (Alex Murphy / RoboCop), Samuel L. Jackson (Pat Novak), Gary Oldman (Dr. Robert Norton), Abbie Cornish (Ellen Murphy), Michael Keaton (Raymond Sellars), Jay Baruchel (Pope), Jackie Earle Haley (Maddox), Jennifer Ehle (Liz Kline), Marianne Jean-Baptiste (Karen Dean), Michael K. Williams (Jack Lewis)

refplay.hu, Robocop 2014 - Robotzsaru film, kritika és bemutató Írta: Sarkadi Roland rolandsarkadi.com

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM