Túrós nudli ha kevés ideje van főzni vagy csak egy könnyű ebédre vágyik akkor ajánlanám figyelmébe ezt az ételt.
Én Megyeri Norbertné Nóra a Mit süssünk főzzünk ma? facebook csoportból ahol még hasonló finomságokkal várunk mindenkit szeretettel! Túrós nudli a fényképet: Kiss Lukácsné Bodó Évától kaptam!
Túrós nudli Recept:
Hozzávalók:
– 50 dkg túró,
– 25 dkg liszt (finom)
– 7 dkg vaj,
– 2 db tojás,
– 1 csipet só,
– 1 csomag vaníliás cukor,
– 1 teáskanál citromhéj (reszelt),
– fahéj ízlés szerint,
– 10 dkg dió (darált)
– 1 ek porcukor,
– 1 ek lekvár/ dzsem
Elkészítése:
– A túrót a liszttel, a vajjal, tojással, sóval, cukorral, citromhéjjal, kevés fahéjjal és kevés darált dióval összegyúrjuk. Hagyjuk pihenni 15-30 percig.
– Ha ragad nagyon a tészta, adjunk még hozzá lisztet.
– A tésztát elcsipkedjük, majd kis nudlikat sodrunk belőle. Közben a vizet feltesszük forrni.
– Két részletben kifőzzük. Miután feljött a felszínre, még 15 percig főzzük. A diót kevés fahéjjal kicsit megpirítjuk egy száraz serpenyőben (ez a művelet elhagyható). A lecsepegtetett nudlikat megforgatjuk a diós keverékben, majd lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Megjegyzés:Én legutóbb diót nem tettem a tésztába 5 dkg lisztel többet tettem hozzá, és zsemlemorzsát pirítottam.
Megyeri Norbertné Nóra