Recept:Túrós nudli -gyors és finom!

Túrós nudli ha kevés ideje van főzni vagy csak egy könnyű ebédre vágyik akkor ajánlanám figyelmébe ezt az ételt.

indapress recept: Túrós nudli, Edit by rolandsarkadi.com

photo edit: Rolandsarkadi.com

Én Megyeri Norbertné Nóra a Mit süssünk főzzünk ma? facebook csoportból ahol még hasonló finomságokkal várunk mindenkit szeretettel! Túrós nudli a fényképet: Kiss Lukácsné Bodó Évától kaptam!

Túrós nudli Recept:

Hozzávalók:

– 50 dkg túró,
– 25 dkg liszt (finom)
– 7 dkg vaj,
– 2 db tojás,
– 1 csipet só,
– 1 csomag vaníliás cukor,
– 1 teáskanál citromhéj (reszelt),
– fahéj ízlés szerint,
– 10 dkg dió (darált)
– 1 ek porcukor,
– 1 ek lekvár/ dzsem

Elkészítése:

– A túrót a liszttel, a vajjal, tojással, sóval, cukorral, citromhéjjal, kevés fahéjjal és kevés darált dióval összegyúrjuk. Hagyjuk pihenni 15-30 percig.
– Ha ragad nagyon a tészta, adjunk még hozzá lisztet.
– A tésztát elcsipkedjük, majd kis nudlikat sodrunk belőle. Közben a vizet feltesszük forrni.
– Két részletben kifőzzük. Miután feljött a felszínre, még 15 percig főzzük. A diót kevés fahéjjal kicsit megpirítjuk egy száraz serpenyőben (ez a művelet elhagyható). A lecsepegtetett nudlikat megforgatjuk a diós keverékben, majd lekvárral és porcukorral tálaljuk.

Megjegyzés:Én legutóbb diót nem tettem a tésztába 5 dkg lisztel többet tettem hozzá, és zsemlemorzsát pirítottam.

Megyeri Norbertné Nóra

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP