Zabkeksz neve lehetne ronda és finom, vagy csokoládé nélküli diétás keksz is. Íme egy könnyű és finom recept.
Én Megyeri Norbertné Nóra a Mit süssünk főzzünk ma? facebook csoportból ahol még hasonló finomságokkal várunk mindenkit szeretettel!Ezt a remek receptet Báthori Katalintól kaptam.
Recept: zabkeksz
Hozzávalók (20-22 db-hoz):
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 75 g zabpehely
- 50 g mandulaforgács
- fél tk. sütőpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet őrölt fahéj
- csipet só
- 3 ek. barna cukor
- 100 g vaj
- 1 db tojás
Elkészítés:
A mandulát, ahogy a zabpelyhet is, megtörtem (a nyújtóm végének segítségével, de mozsárban is megfelel), mielőtt a teljes kiőrlésű liszthez kevertem volna. A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverem és ráöntöm az olvasztott margarint plusz hozzáteszem a tojást és alaposan összekeverem. Friss fóliába tekerve egy fél órára hűtőbe teszem. A tésztából 3 centis gombócokat formázok, a tepsire rakosgatom és egyenként lenyomkodom. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm
Megyeri Norbertné Nóra