Egy kis könnyű ebéd! A recept Sajtkrémleves -töltött háromszögek! Megyeri Norbertné Nóra vagyok és ma ezt a finom ételt ajánlanám kedves olvasók figyelmébe !
A mit süssünk főzzünk ma?csoportba kaptam a recepteket . Leves receptet Nagy Judittól a töltött háromszögek receptet pedig Micskóné Molnár Beátától!
Sajtkrémleves pirított zsemlekockákkal!
– Vajon megpirítok egy kis lisztet és zúzott fokhagymát.
– Felengedem húslével és reszelt sajtot teszek bele (sokat ).
– Mikor a sajt elolvadt, tejszínnel felengedem.
– Ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem.
Tálaláskor megszórjuk pirított zsemlekockákkal és reszelt sajttal. Nem írtam mértékegységeket, mert ez olyan saját gyártmány, mindenből érzéssel tettem. De a végeredmény isteni finom lett
Töltött háromszögek!
Hozzávalók:
Tésztához
– 80 dkg liszt
– 5 dkg élesztő
– 1 evőkanál cukor
– 5 dl tej
– 1 csapott evőkanál só
– 2 dl étolaj
( NEM kell bele tojás!!)
Töltelékhez
– sonka kockára vágva ( 30 dkg),
– 2 db lila hagyma,
– 2 db kukorica konzerv,
– sajt reszelt ( 25-30 dkg),
– 2 db fokhagymagerezd,
– 1 db nagy tejföl,
– bacon kockára vágva
Tetejére:
– 2 evőkanál tejföl,
– 1 tojássárgája,
– szezámmag ( lehet lenmag vagy sajt)
Elkészítés
1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
– Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)
– Megfelezzük a tésztát,vékonyra kinyújtjuk,
– megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot
és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
– Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. ( én itt most fordítottam, előbb vágtam fel, és utána kentem meg ez így is-úgy is működik.
– A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Megyeri Norbertné Nóra