Recept: Kombe azaz töltött kenyér

A recept kombe- kömbe török eredetű sült tészta, aminek számtalan változata van. Érdemes kipróbálni – nem sok pepecseléssel nagy adag sós süti vagy vacsora kerülhet az asztalra.Amivel csak szeretnénk avval töltjük,nagyon finom ,kiadós étel!

Recept: Kombe töltött kenyér, refplay.hu edit by ROLANDSARKADI.COM

Megyeri Norbertné  Nóra vagyok a Mit süssünk főzzünk ma csoportból! Ma ezt a finom ételt ajánlanám kedves olvasók figyelmébe!Én elkészítettem és ön elkészíti? ha igen a válasz nem bánja meg!

Recept: Kombehozzávalók:

A tésztához:

– 600 g búzaliszt (BL55)
– 2,5dkg élesztő
– 1 csapott teáskanál kristálycukor
– 350 ml tej (1,5%-os)
– 2 csapott teáskanál só
– 100 ml víz

A töltelékhez:

– 350 g tejföl (20%-os)
– 4 fej hagyma – lila
– 300 g szalonna (főtt, húsos)
– 2 szál póréhagyma
Én most sonkás-gombást készítettem de bár mit amit szeretünk tehetünk bele .Nekem a tejföl fele is elég volt.

A kenéshez:

– 50 g vaj (olvasztott)
– 50 ml étolaj
– A szóráshoz:
– 100 g sajt

Recept: Kombe töltött kenyér, refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu refplay.hu

Elkészítés:

– 1 Összekeverjük a lisztet a cukorral és az élesztővel. A kenyérsütő tartályába öntjük a vizet, a tejet, a sót és erre kerül a lisztes keverék, majd a tészta programot elindítjuk. Ez 110-130 perc lehet géptől függően.Én kenyérsütőgép nélkül, hagyományos módon készítettem el a tésztát!
– A megkelt tésztát három egyforma gombóccá formázzuk.
– Egy gombócot kinyújtunk kb. 30 centis körré, megkenjük az olaj-vaj keverék felével. Kinyújtunk még egy gombócot, ezt az első tetejére rakjuk és ráhalmozzuk a töltelékünket is.
– A harmadik kinyújtott adagot a kupacunk tetejére rakjuk, kicsit meglapogatjuk és ezt is megkenjük az olajos vajjal.
– A tészta két szélét középre hajtjuk.
– A másik oldalról is középre hajtjuk a tésztánkat.
– Fejjel lefelé sütőpapíros tepsire helyezzük és nyújtófával még egy kicsit kinyújtjuk, olyan 30 X 30 centis méretre.
– Késsel, vagy pizzavágóval kicsit megvágjuk, csak hogy kibukkanjon a töltelék. Nem vágjuk szeletekre, csak bejelöljük a nyolc részt.
– Ízlés szerinti sajttal megszórjuk. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tésztát hagyjuk pihenni.30 perc alatt gyönyörűre sütjük.

Megyeri Norbertné Nóra

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP