Recept: Isler-Egy klasszikus sütemény ami töretlen népszerűségnek örvend!

Linzer-Isler, ez a klasszikus sütemény a mai napig töretlen népszerűségnek örvend.Csokoládé bevonattal vagy anélkül, szinte kivétel nélkül mindenki szereti és bármilyen alkalomra elkészíthető. Most az Isler receptjét írnám le kedves olvasóknak. 

indaress.hu Recept: isler, linzer - fotót szerkesztette: Rolandsarkadi.com

Én Megyeri Norbertné Nóra a Mit süssünk főzzünk ma? facebook csoportból ahol még hasonló finomságokkal várunk mindenkit szeretettel!Ezt a remek receptet Nyári Evától kaptam.

Isler:

A tésztához:

  • 200 g porcukor
  • 400 g vaj
  • 560 g búzaliszt
  • 200 g dió (durvára tört)
  • 2 kávéskanál fahéj (őrölt)

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát készíttek.
Kinyújtom kb. 5mm vastagságúra és 5cm átmérőjű kiszúróval kiszurkálom,sütöm.Ha kihűlt lekvárral összetöltök kettőt.Másnap tortabevonót olvasztok amit olajjal hígítok és belemártom a tetejét.

A töltéshez:

fekete ribizli dzsemet ajánlom málna dzsem és házi barack lekvár keveréket.
A bevonathoz: 2 nagy tábla csoki kb 600g

Megyeri Norbertné Nóra

Vélemény, hozzászólás?