Egy finom hétvégi ebédhez a recept Gombás szelet. Én Megyeri Norbertné Nóra a Mit süssünk főzzünk ma? facebook csoportból ahol még hasonló finomságokkal várunk mindenkit szeretettel!A receptet és fényképet Molnár Tiborné Ritától kaptam!
Recept: Gombás szelet!
Hozzávalók:
- Hús
- vöröshagyma
- bors
- piros paprika
- zöldség zöld
- sajt
- só
- víz
- tejföl
- liszt
Elkészítés:
Arányokat nem tudok írni, mert én csak úgy ízlés szerint készítem.
A hús lehet tarja, karaj, akár oldalas is, kinek mi van otthon! Most tarjával készítettem, szeletekre vágtam és enyhén besóztam és hagytam állni. A gombát tisztítás után megmostam és felszeleteltem, jó vékonyan. Közben a húst beteszem sülni. Vörös hagymát is felaprítom majd kevés zsíron pici színt adok neki, majd erre jön a gomba, pirospaprika, bors, só (lehet étel ízesítőt is bele tenni), majd felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje és hagyom főni. Mikor már a gomba puhulni kezd hozzá adom a zöldség zöldjét.
A végén pici lisztet szórok rá, majd teszek hozzá tejfölt és kevés reszelt sajtot is és jó alaposan össze keverem.
Ha a hús is meg sült, és a gombás szószunk is kész akkor az egészet rá teszem a húsra (lehet a húsra halmozni, de az egészet be lehet vele fedni), én az egészen el simítottam egyenletesen és még ennek a tetejére is reszelt sajtot raktam, majd vissza toltam a sütőbe, míg a sajt egy kicsi színt kap. Rizi-bizivel tálaltam most!
Megyeri Norbertné Nóra