Recept: Gombás szelet,akár egy finom hétvégi ebéd!

Egy finom hétvégi ebédhez a recept Gombás szelet. Én Megyeri Norbertné Nóra a Mit süssünk főzzünk ma? facebook csoportból ahol még hasonló finomságokkal várunk mindenkit szeretettel!A receptet és fényképet Molnár Tiborné Ritától kaptam!


refplay.hu - Recept: Gombás szelet,akár egy finom hétvégi ebéd!

Recept: Gombás szelet!

Hozzávalók:

  • Hús
  • vöröshagyma
  • bors
  • piros paprika
  • zöldség zöld
  • sajt
  • víz
  • tejföl
  • liszt

Elkészítés:

Arányokat nem tudok írni, mert én csak úgy ízlés szerint készítem.
A hús lehet tarja, karaj, akár oldalas is, kinek mi van otthon! Most tarjával készítettem, szeletekre vágtam és enyhén besóztam és hagytam állni. A gombát tisztítás után megmostam és felszeleteltem, jó vékonyan. Közben a húst beteszem sülni. Vörös hagymát is felaprítom majd kevés zsíron pici színt adok neki, majd erre jön a gomba, pirospaprika, bors, só (lehet étel ízesítőt is bele tenni), majd felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje és hagyom főni. Mikor már a gomba puhulni kezd hozzá adom a zöldség zöldjét.

A végén pici lisztet szórok rá, majd teszek hozzá tejfölt és kevés reszelt sajtot is és jó alaposan össze keverem.

Ha a hús is meg sült, és a gombás szószunk is kész akkor az egészet rá teszem a húsra (lehet a húsra halmozni, de az egészet be lehet vele fedni), én az egészen el simítottam egyenletesen és még ennek a tetejére is reszelt sajtot raktam, majd vissza toltam a sütőbe, míg a sajt egy kicsi színt kap. Rizi-bizivel tálaltam most!

Megyeri Norbertné Nóra

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP