Playstation 4 meeting 2013

A playstation bemutatóján sok marketing szöveget hallhattunk, lényegtelen dolgot -is-.

A várt Orbis név, orbis vita (életciklus) latin szóra hagyatkozva elmaradt, simán Playstation4 lett. Az árát és magát a gépet nem nagyon mutatták, hangoztatták, legtöbbet a “mi beleraktunk mindent” marketing szöveget emlegették, XY formákban.

Beszéltek a játék steam -ről, amikor játszhatóvá válik a játéktöltés közben. Ezek mellett hallhattunk pár szót a steam részekről és ezek mellett a Ps Vita “játsz a metrón” (vegyél még ezt is…) dologról, amikor tovább játszhatod a játékot, vagy figyelhetsz másokat játék közben (Milyen jó lesz… majd mindenki bambul a telefonjára vagy tablet-ére). Minden “Szocializálva” lesz, hogy a játékos megosszon mindent (ha akar, de ez mire jó?). Láttunk kamerát és új Controller-t is kapott amit az ember majd szeretettel tapizhat és világít (jupí). Figyelem ! A Move motion controller-el már gyurmázhatunk, milyen jóóó.

Természetesen megmutatták mit tud az elvileg “Playstation 4”-ként bemutatott konzol, sok szó volt az erős Hardware -ről, és a grafikai tudásáról (Gamer pc-ket megszégyenítő módon),

Első felvezetésre egy gyerek játékot, a Knack mutatták, utána és kék vacakot leesni az égből (teljesítmény páváskodás), …nagyon jó. Utána egy kisebb kánaán csokor. Gran Turismo autós játéktól kezdve a megannyi szép, de tényleg szép játék bemutató, az exkluzív playstation scifi játéka, a Kill Zone Shadow Fall , ahogy láttam grafikailag és játékmenetileg nagyon szép eredménnyel. Az inFamous – Second Son exkluzivból csak pár (másod)percnyi. A Square enix-ből megint egy kis részlet. Ezeken kívül sok exkluzív szót nem emlegettek.

Capcom játéka, a deep down gameplay után, nagyon úgy látszott, hogy a Skyrim integethet.

Az ubisoft jóvoltából Watch Dogs is szerepet kapott egy új gameplay -el, saját grafikus motort kapott és csoda szép lett, kicsit kiakadt ezen IS a szemem. W. Dogs után érdekelne milyen lesz a GTA5.

A Blizzard Entertainment megjelent Chris Metzen taggal, miért? Ez egy konzol bejelentés a PC WOW(World of Warcraft) kiadójától, méghozzá a Diablo! Ott is a szokásos szöveg hogy ilyen szép és olyan szép, de most mi a helyzet?

Activision is megjelent PS4 bemutatóján, de ami nagyon meglepett, hogy érdekes módon a bungie (halo játékok) is megmutatta magát egy Destini címre hallgató játékkal, most átpártoltak Microsoft-tól a Sony-hoz? Akkor másodszor is …. Mi van?!

Minden jót hallhattunk, láthattunk, a konzol idén jelenik meg, a generációváltás megtörténik. Tegyük fel megvettük a Tomb Raider, Borderlands2, stb…. sok-sok játék amire vártunk és kiderül váltás lesz… Ha váltunk mennyibe fog kerülni? A konzolt magát nem mutatták, az árát nem közölték, sok kérdést még válaszolatlanul hagytak. Reméljük az E3 -on kiderül.

A Microsoft Xbox új generációnak, vagy a Sony Playstation 4-nek nagyon jó reklám lenne pl az is, ha a régi gépeket beszámítják(vásárlási papírokkal, számlák, stb-vel rendelkező embereknek). Ugye Microsoft Windows 8-nál olcsóbban lehetett megvenni az új rendszert ha a windows7 volt rajta (és ott is függött hogy mikor lett vásárolva maga a gép is). Remélhetőleg az Xboxnál valami ilyen csalogató dolgot is bedobnak, de bárhogy is lesz, a verseny csak most kezdődött el az új konzoloknál.

Nagyon sok szó esett a steam “teljesítményükről”, vajon ezek után a lemezes változatokat el is felejthetjük, vagy ki kerül a ps3 óta agyon fényezett Blu-ray ? Igen, így a “használt” játék piac teljesen vissza esne. Ha ez megtörténik, akkor legalább az előző szériához megvett játékokat lehessen lemezzel játszani, mondjuk egy konzollal ->egy időben<- kiadott olvasóval. Ugyanez a helyzet az Xbox pletykákkal is.

Reménykedjünk a legjobbakban.

Sony Playstation Meeting képek:

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM