Napi 2 óra semmi, a 10 éves Facebook

Már 10 éves a Facebook közösségi hálózat és még mindig tartja magát, te mennyit vagy fent? – 10 éves a Facebook

refplay.hu, Facebook látogatottság Írta: Sarkadi Roland

Elvileg eleinte átlagosan több mint 4-5 órát töltöttek az emberek Facebookon, de mostanra 1-2 órára szorult vissza ez az időtartam. Üzletileg sikeres és az emberek kapcsolatban tartása jobban megy neki és naponta több mint 1 Milliárt látogató használja, Magyarországon pedig (elvileg) minden második ember regisztrált.

Gyors instant története: Anno a Harvard egyetemen indította a facebook-ot Mark Zuckerberg thefacebook néven, az első pár nap alatt csupán 900 an regisztráltak, azóta eltelt 10 év és a felhasználók száma 10 Milliárd-ra növekedett.

Nem sok idő ez pár pixelre?

Like, post, bökések világszerte és az emberek már most is elsősorban (átlagosan) chateléssel töltik a legtöbb időt az oldalon, meg hírfolyam olvasással, ismerősökről való informálódás és mindez naponta sok-sok órán át. Aztán a magyarok 4.800 0000 felhasználójából minimum 2 órát és átlagosan 4-6 órát töltenek a Facebookon (viszont 18 éves korig visszaesett az érdeklődés mivel apukák, anyukák is megjelentek facebook-on). Viszont kérdezem én… Megéri egyfolytában a kijelzőt bámulni?

Meg a másik kérdésem: Azért, hogy 10 év után is fontos maradjon az embereknek és hasonló idő mennyiséget eltöltsenek rajta, vajon a facebook az életben maradásért, hogy gondolja a jövőt és a látogatottság növelés -t?

Üdv, Sarkadi Roalnd – Refplay

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM