Munkavállalás Ausztria területén

Elsőre nagyon ígéretesnek hangzik, Ausztriában munkát vállalni a több fizetés reményében, de mint mindennek, ennek is van előnye és hátránya.

Sok fiatal kényszerül a magyarországi gazdasághelyzet általi gödörből kimászni és szerencsét próbálni a vonzóan magas északnyugati szomszédunk kínálta kereseti bérek miatt. Hogy miért? Egyszerű a válasz. Ahogy előbb is olvashattad, először is a többszörösen magasabb bérek, akár hét-nyolcszorosa is lehet az itthoni átlag mediánkereseteknél (2013) és az adózási feltételeik is kedvezőbbek, mint itthon, de még egyszerűbb is a munkavállalás 2011. május 1.-je óta, mikor törvénybe lépett az munkaengedélytől függetlenül vállalható munka, azon tagállamok számára is, akik szintén Magyarországgal együtt léptek be az Európai Unióba. Viszont munkaadóik megkövetelik a német nyelvtudást, legtöbb helyen angol nyelvtudást is elvárnak, legalább középfokon.

Plusz infó! Hiába jobbak a fizetések külföldön, vigyázni kell a gyanúsan sokat kínáló munkaadóknál, hiszen legtöbb esetben, vagy átverés az egész, vagy pedig illegális illetve fekete munkavégzésről lehet szó, ezért soha nem szabad igent mondani egy ígérkező lehetőségre munkaszerződés nélkül.

Viszont egy dologgal számolni kell, hiába magasabbak a bérek, kiköltözni nem szabad, mert a lakások és az élet kint drágább! Ez azt jelenti, hogy arányosan nézve ugyanannyit keresnél (ismétlem arányosan nézve és nem számokkal!) mint Magyarországon. Szóval mik is a lehetőségek a jó fizetés eléréséhez? Ingázz! Kint dolgozol és magyarban laksz, ennyi…

Természetesen a sok lehetőség, buktatóval, vagy eredményekkel is járhat, de a meg nem próbálással soha nem tudod meg, hogy mi is lesz belőle. Te rajtad áll, irány Ausztria, vagy külföld és sok sikert!

Üdv, Sarkadi Roland

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM