Movie 43 – a botrány film (így ne csinálj filmet), kritika

Hisztek a kritikai minőségben és a pontozásban? Mert én nem tudom… hogy lehet, hogy egy film nem szól semmiről és mégis megnézik… Vagy Ti is csak azt néznétek ahogy Halle Berry a mellével kavarja a puncsot? Szóval a Movie 43 filmben nem csalódtam… vagy mégis? Sarkadi Roland – Refplay

Egy jó film egy “értelmes” történeten alapul, kidolgozva és felépítve, ó, de ennél a filmnél nem így van! Nagyszerű színészeket kapunk, szó szerint egymás színészi tehetségét “gagyi”módon meghazudtolva, de mégis nevetésre késztető és egy jó irányba induló tálalásban. Az elején Dennis Quaid elkezdi mesélni a forgató könyv ötletét Greg Kinnear -nak, akitől azt várja, hogy megvegye és időközben élőben eljátsszák a leírt forgatókönyvet, de nem áll össze a kép senkinek. Nos, itt nem is kell, mivel ez egy olyan vígjáték amit alaposságot nem igénylő belegondolás után se fogunk magasztalni, ez csak “VAN”, aztán csókolom és pár év múlva eszünkbe se fog jutni.

Jó, jó… nem leszek ilyen gondosz, lényegében nézhető, szívesen nézzük Halle Berry mellét, de ezek előtt és után, valahogy nem egy világmegrengető vígjáték és őszinte legyek még a Jóbarátok c. sorozat bármelyik 20 perces része IS jobban megfogja az embert mint ez a mesterien megkomponált guánó domb, de azért nézhető ám! Egy magányos estén, amikor szorulás vagy görcs miatt nem tudsz aludni, na ilyen pillanatokra tökéletes választás!

Egy kis ízelítő a történetek részeiből: Halle Berry a mellével kavarja a puncsot, Hugh Jackman (LOGEN, farkas) nyakány lógó nemi szervel, Uma Thurman Superman barátnője, Gerard Butler (300 főszereplője) mint törpe, akit az amerikai pitéből megismert Seann William Scott -Stiffler- és Johnny Knoxville-el  együtt kínoznak, Liev Schreiber perverz nevelési módszerrel oktató apa és a többi sztár a filmből, ízelítő : Chloe Grace Moretz, Elizabeth Banks, Kristen Bell, Kate Winslet, Naomi Watts, Anna Faris, Kate Bosworth, Josh Duhamel, Justin Long, Richard Gere, Jason Sudeikis, Liev Schreiber.

Eltudnátok képzelni ennyi színészt egy vígjátékban? Mert szerintem van az a helyzet amikor túl sok kaját összekeversz aztán valami fura pépesített puki szagú valamit kapsz…. amikor a túl sok jóból is megárt… szóval értitek!

Ennyi sztárt felsorakoztató film, sokszor negatív értékelést kap, mert általában ilyenkor mindig a film szereplőire koncentrálódik a figyelem és a film értelmetlen lesz, viszont itt nem ezt figyeltem, hanem a kibakolt Halle Berry mellét, ja meg… néha bevallom megszakadtam a “röhögéstől” és e oka szerintem a kimerültségem volt, de úgy általában nem volt valami nagy akasztás. Az IMDb értékelése reális, a mostani állás 4.4. Ez igaz , de mégse. Nem kult film és nem egy “az év filmje” típus és az online film és kritikus nézők világában is ez a film csak egy sima vígjáték és ez se egy kritika mert átment “wc-zés közben nézhető filmek” szerű filmajánlóba, viszont néha nevetésre és röhögésre késztető a cucc, ennyi! Egy jó, közepes vígjátékkal van dolgunk, de aki komolyabb vígjátékot keresne, az keressen tovább, de akinek van egy kis szabadideje és nevetne egy kicsit (ismétlem kicsit) félig kiütött állapotban, annak nyugodt szívvel ajánlanám!

Habár az én pontozásomban 10-ből 2 pontot adnék neki!

IMDB: 4.4 pont
Kategóriák: Vígjáték
Év: 2013
Rendező: Bob Odenkirk, Elizabeth Banks
Író: Steve Baker, Will Carlough
Szereplők: Halle Berry, Emma Stone, Chloe Grace Moretz, Gerard Butler, Hugh Jackman, Elizabeth Banks, Kristen Bell, Kate, Winslet, Naomi Watts, Anna Faris, Kate Bosworth, Josh Duhamel, Uma Thurman, Seann William Scott, Justin Long, Richard Gere, Jason Sudeikis, Liev Schreiber, Nicole ‘Snooki’ Polizzi

Jó szórakozást!
Üdv, Sarkadi Roland – Refplay