Miért vagyunk boldogtalanok?

Klasszikus kérdés, nem mindennapi válaszokkal. A Miért vagyunk boldogtalanok című könyv szerzői az élettapasztalatuk és tudásuk alapján próbálnak e számtalan ember számára megfejthetetlen kérdésre válaszolni. Sok mindent csak kiindulópontnak tekinthetünk ebben a kötetben, és csak önvizsgálatot tartva juthatunk el addig, hogy a kérdésre saját életünkkel kapcsolatban is választ kapjunk, de az írók szemléletmódja nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jó felé vegyük az irányt, és ne egy sötét rengetegben tapogatózzunk, ahol bármerre lépünk fának ütközünk.

A diskurzus szólhat a témában író és olvasó között, író és író között, de a legfontosabb beszélgetést talán a könyv olvasása közben saját magunkkal tehetjük meg. Átgondolva az olvasottakat, filozofálhatunk a saját boldogtalanságunk miértjén. Hiszen egy személyt senki nem ismerhet jobban, mint saját maga. Persze ezzel is lehetne vitatkozni, mert az önámítás, önbecsapás, illetve korlátaink nem ismerése szintén olyan problémákat okozhat életünkben, amely miatt nem a boldogság vizén evezünk. Evidens lenne önvizsgálatot tartani időnként, így belátva hibáinkat képesek leszünk a változtatásra, és az új talán sokkal jobb életet ígér.

A könyvben elsőként Dr. Csernus Imre szólal meg a rá jellemző szókimondásával. Dr. Csernus a nők és férfiak boldogtalanságának okát boncolgatja tabuk nélkül. A második fejezetet Dr. Almási Kitti pszichológustól olvashatjuk. Ő a boldogtalanságot egy bizonyos kor elmúlásához köti, és a változással járó negatív érzéseket okolja számos ember boldogtalansága miatt.

A következő írás A.J. Christiantól van. Ő arról az oldalról közelíti meg a kérdést, hogy mit tehetünk a boldogságért. Tanácsai révén közelebb kerülhetünk a megoldáshoz.

Utolsóként Popper Péter Elrontott kapcsolatok című fejezete szerepel a könyvben. Az író a férfi – női kapcsolat gyengeségeit, erősségeit mérlegeli komolyan és olykor humorral fűszerezve.

A könyv megírásához kiváló szakemberek fogtak tollat, amely egy értékes írás megszületéséhez vezetett. Elgondolkodtató, tanulságos, izgalmas kérdésekkel és válaszokkal találkozhatunk a könyvben, amely hozzájárulhat egy mindenki által vágyott állapot megszerzéséhez: a boldogsághoz. – Könyvajánló

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM