Megemlékeztek a Japán atomerőmű, szökőár és földrengés áldozatairól

A 3 évvel ezelőtti (2011.03.11) Japán földrengés és szökőárban 16.000 ezer ember meghalt és 2600 ember eltűnt és száezreket kellett kiköltöztetni otthonukból. 2014.03.11. Japán


2014.03.11. Japánban megemlékeztek a 2011-es katasztrófák és a megrongálódott Fukusimai  atomer?m?  áldozataira.  refplay.hu Írta: Roland Sarkadi rolandsarkadi.com

A Richter kála szerinti 9-eserőségű földrengés volt Japán partjainál és az ezt követő szökőárban. A szökőárt és földrengést követően még a Fukusima-i atomerőmű is megrongálódott, amit közvetlen a tenger mellé építettek. A Japán atomerőmű balesetet az 1986-os Csernobil katasztrófával azonos súlyúnak minősítették, legmagasabb 7-es fokozatnak. A környéket, azóta lezárták, de a katasztrófavédelem munkájának ellenére, azóta is több baleset történt és szivárgott az atomerőmű. Volt, hogy 300 és 100 tonna sugárszennyezett víz kerül természetbe emberi mulasztás miatt, aminek a biztonságos határérték 7Millió szorosa a sugárzóanyag koncentrációja. A sugárterhelés miatt, a környéken élő emberek nem mernek a szabadba menni.
Japán Helyi idő szerint pontban délután háromnegyed háromkor szirénával kezdték a megemlékezést azon a részen ahol 3 évvel ezelőtt a földrengés és szökőár pusztított, de Tokio –ban az országos megemlékezésen a japán császár és miniszterelnök is imával, egy perces néma csenddel emlékeztek meg és fejet hajtottak a halottak emléke előtt.

A tokioi nemzeti színházban Akihito japán császár a japánok összetartását példaértékűnek nevezte és a 2014.03.10-én történt katasztrófák ellenére a kormányfő pedig az újjáépítés felgyorsítását ígérte. A lakosság 80%lebontaná a hasonló létesítményeket, de a kormányfő újraindítaná az ország atomreaktorait.

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM