MAGYARORSZÁG GASZTRONÓMIÁJA

Magyarországon 176 kistérség található, melyek különböző gasztronómiai élménnyel ajándékozzák meg az oda látogatókat. Hiszen Magyarország több mint bor, pálinka és pirospaprika. Rengeteg hungarikummal rendelkezik, melyek érdekesé és színessé teszik a Magyarországról alkotott képet.

Hungarikumok

Magyar konyha - iliveinstyle.com magazin , gasztronómia, hungaricum

“Konyhánk, ételeink, akárcsak a zenénk, a nyelvünk, elütnek a nyugati népekéitől, azonban ezzel kapcsolatban megállapíthatjuk azt is, hogy nem a magyarság hátrányára. Mindezt ismerni nemcsak érdekes, hanem hasznos is.”
Gundel Károly

A magyar konyha jellemzői:
• Sertészsír, fűszerpaprika és vöröshagyma használata (pl.: a pörköltöt és a gulyás levest is így kezdjük el.)
• Magyar sajátosság a túró és a tejföl használata
• Külföldön egyáltalán nem jellemző a rántással sűrítés
• Paradicsom és burgonya használata
• Leggyakoribb alapanyagok: kolbászok, sonkák, szalonnák és a szalámik

A külföldiek számára nem ismert ételek, amik talán a legismertebbek:
Ilyen a pörkölt, rigójancsi, vargabéles, lebbencsleves, töpörtyű, körözött (amit nálunk túró –tejfölnek hívnak egyszerűen), madártej, mákos guba, somlói galuska, arany galuska, lángos, rétesek, cigány pecsenye, bejgli, szaloncukor, túró rúdi, Újházy-tyúkhúsleves, Jókai-bableves, paprikás krumpli, babgulyás, gulyásleves, bográcsgulyás, székely káposzta, hortobágyi palacsinta, dobos torta, nokedli, halászlé, paprikás csirke, lecsó, disznótoros, pacal pörköl, kocsonya, és ami igazán egyedi az a túrós tészta, hiszen olyan túró, mint amilyet nálunk lehet kapni sehol máshol nincs a világban. Németországba például az előre kikevert túró kapható, ami úgy néz ki az otthoni krémtúró.

Magyar ételek

konyha-Magyaros-f-iliveinstyle-magazin_fanni-marcsa_demotivalo

Az oldal számára írta:
Marcsa Fanni

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM