Kemény tüntetés az Internetadó miatt Budapesten

Az internetadó miatti tüntetés Budapesten élő demonstrációig jutott és megtelt a József Nádor tér.  2014.10.26 Budapest

REFPLAY.HU -  2014.10.26. Budapest, Internetadó elleni tüntetés

A nemzetgazdasági miniszter a hét elején bejelentette, hogy a kormány a  bevezetné az internetadót, ami 150ft/GB lenne. Természetesen azonnal, már aznap tüntetési eseményeket szerveztek több internetes portálon az internetadó ellen, több mint 39.000 ember jelezte, hogy ott lesz a demonstráción, ami már odáig jutott, hogy nem csak online, de 2014.10.26 -án Budapesten, a József Nádor téren élő tüntetés keretén belül felsorakoztak azok az emberek, akik nem nézik jó szemmel a kormány jövő évi adó terveit.

A tüntetők a demonstráción természetesen azért jelentek meg, mert nem értenek egyet az internetadó bevezetésével ami minden internet használónak majdnem több terhet jelentene, mint maga a havi előfizetése.

Előző cikkünkben megírtuk ezt is: Rogán Antal szerint max 700Ft lesz az INTERNETADÓ – Rogán Antal frakció vezető (FIDESZ) már arról beszélt, hogy magánszemélyek esetében 700 Ft-ra maximalizálnák az adó mértékét amit a szolgáltatók nem háríthatnak ránk, az előfizetőkre (természetesen a szolgáltatók azt jelezték, hogy drágulni fognak az előfizetések).

A tüntetésen a szervező, Gulyás Mihály Balázs beszélt, aki azt mondta, hogy a tervezett adó mértéke brutális, ezért mindenképp el kell kerülni azt, hogy bevezessék. A tüntetés után Flashmobszerűen mindenki feltartotta a világító mobilkészülékét, hogy látszódjon mekkora tömeg gyűlt össze, ezzel üzenve a kormánynak. Ezek után Gulyás Mihály Balázs ultimátumot adott a kormánynak, és keddi napra (2014.10.28) újabb tüntetésre hívta a jelenlévőket.

REFPLAY.HU - Gulyás Balázs, a 2014.10.26. budapesti internetadó elleni tüntetés szervez?je.

A befejezés úgy zajlott, hogy az Andrássy úton keresztül, a Hősök terére vonult a tömeg, ezek után a FIDESZ székházánál végződött a demonstráció, ahol régi “elektromos eszközökkel” kezdték dobálni a FIDESZ székhelyét. Az eseményen rendőrök is jelen voltak gumibottal és könnygázzal, de nem használták, mert a tüntetők elvonultak.

REFPLAY.HU -  2014.10.26. Budapest, Internetadó elleni tüntetés

 

Ha csatlakozni szeretnél a tüntetéshez akkor itt vannak FACEBOOK és GOOGLE oldalak:

– FACEBOOK
– TWITTER
– GOOGLE

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP