KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK

Karácsonyi ajándékok – A karácsonnyal együtt beköltözik szívünkbe a nyugalom és a meghittség, és talán ilyenkor az emberek jobban odafigyelnek egymásra. Ahogy az egymással való törődés, a készülődés, a sütés-főzés, úgy az ajándékozás is velejáró az ünnepeknek. Számos ember töri azon a fejét, hogy milyen meglepetést adjon szeretteinek. Akik utolsó pillanatra hagyták ennek megtételét, azoknak szeretnék segíteni egy kicsit.

Jó, ha az lején végig gondoljuk, hogy kit is szeretnénk megajándékozni, és mennyi anyagi forrással rendelkezünk. Mindezeket, ha végig gondoltuk, jöhetnek az ötletek. Használhatjuk az eddig jól bevált módszereket. A férfiak a praktikusságot és a hasznos dolgokat kedvelik főként, ezért egy jól választott ruhadarab, vagy a szerelő műhelyébe vett újdonságnak örülnek. Persze, ha szeretik a parfümöt vagy akad valamilyen hobbijuk (például horgászat, borászat, autók), akkor erről se feledkezzünk meg, hiszen ezen a téren is bővíthetjük eszközeiket. Azt hinnénk, hogy a nőkkel könnyű dolgunk van, de ez nem minden esetben igaz. Kétszer is gondoljuk meg, hogy milyen parfümöt vagy szépség ápolási cikket veszünk számukra. Ha az illető szeret főzni, a konyhában használatos tárgyait is gazdagíthatjuk valamivel. A gyerekeknél a legtalálóbb a ruha és a játék.

Egy másik szemléletet megnézve láthatjuk, hogy az egyik boltból a másik üzletbe való rohangálást is ki lehet küszöbölni. Az egyik ötletem a saját kezűleg készített ajándékok, amelyek sokkal értékesebbek, mint bármi, amit vásároltunk, mert abban biztosan szívünk, lelkünk benne van, hiszen több időt áldoztunk rá, aprólékosan megterveztük, és így készítettük el. Süthetünk mézeskalácsot, horgolhatunk vagy varrhatunk ruhát. Ezen kívül saját magunk által megírt cd-t is adhatunk, az illető kedvenc számaival.

A másik tanácsom: nem csak kézzel fogható dolgokat ajándékozhatunk, hanem élményt is. Adhatunk masszázsra utalványt, színházba belépőjegyet vagy étterembe meghívást. Bármelyik megoldáshoz nyúlunk, tartsuk szem előtt a hasznosság elvét, és azt, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására.

Szeretettel adjuk, és szánjunk rá időt, hogy utána együtt töltsünk egy kis időt. Szeretném hinni, hogy az ajándékok átadásával csak egy alkalmat teremtünk ahhoz, hogy együtt lehessünk és törődjünk egymással.

Nem utolsó sorban pedig, én azt vallom, nem kell sok pénz az ajándékozáshoz, hiszen a kicsit is lehet nagy szeretettel adni. Persze a legnagyobb ajándék egy jó szó, ölelés, vagy ha együtt van a család, mert az is nagy kincs.

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM