Godzilla film (2014), kritika online

A gumimacikat hol hagyták? Felkeltette a figyelmem a 2014-es Godzilla film előzetese, ami többet ígért mint a régi. Éreztem valamit, de mit?


http://refplay.hu/ - Godzilla film (2014), kritika online. Írta: Sarkadi Roland http://rolandsarkadi.com/ - #Godzilla #indapress #online #kritika #Sci-Fi

Beültem a moziba, kellemesen elhelyezkedtem, bedőltem a székbe, üdítő kéznél, a popcorn még meleg, számba lapátolva gyorsan pár falatot, hogy az elejét ne rontson a film elején és mehet a móka, elkezdődik a várva várt Godzilla film.

Megkaptuk a várva várt filmet (én legalábbis vártam), az 1998-as Godzilla filmben szereplő Jean Reno (Philippe Roaché) francia színész, a kukacvadász Matthew Broderick (Dr. Niko Tatopoulos) szerepkiosztásban tündöklő kritikusok és nézők által megosztottan véleményezett klasszikus után, amiről akkor a kritikusoknak és a filmben több eredetiséget, nagyobb Godzillát, drámát és akciót ígértek, de ennyire?

Már nagyon is vártam ezt az egekig magasztalt 2014-es változatot. Jobbat akartam, mást, vagy csak egy újabb szemszögből megközelített filmet? Nem! Egy jó filmet akartam és kész, de nem ezt. Hiába tudjuk a cím alapján a szörnyünk nevét, de nem azt vártam, hogy az elején lelövik a poénokat, pár ember meghal és ezek utána több percnyi untató monoton időpocsékolásként azt nézve, ahogy az Ős alfaként emlegetett Godzilla kijön a vízből és csak két szörnyre vadászik a semmiért.

A Godzilla film története röviden

Az állam eltusol egy atomerőmű katasztrófát és azt is, hogy egy szörny van ott. Szereplőink oda IS betévednek, ezek után a szörny kikel, elmegy, rombol. Jön Godzilla aztán Nevada államban kikel egy másik, ismét jön Godzilla aki mindegyikkel harcol a helyszín lényegtelen, úgyis porig rombolják. A film vége pedig az volt, hogy Godzilla lerombol mindent, de Amerikában “megment” egy várost és a földet, visszamegy a tengerbe. Hurrá! A gumimacikat hol hagyták?

Itt a vége, fuss…

Lehet túl sokat vártam a régihez képest és az idő gyémánttá sajtolta a szenet, de az 1998-as Godzilla a maga megoldásaival, sokkal jobb volt. A 2014-es Godzilla film hang/videó és látvány területén kifogástalan, de amit egészében éreztem a mozit elhagyva, az-az, hogy ismét kaptunk egy pontozásilag túlértékelt, nagy rakás…pénznyelőt. (Valamiből élnie kell Holliwood-nak is.)

Godzilla film. online előzetes

Film adatlap

Cím: Godzilla
Eredeti cím: Godzilla

Kategória: Akció, Felfedező, sci-fi
Játékidő: 123 perc
Megjelenés, év: 2014.
Bemutató: 2014.március 6.
Forgalmazó: InterCom

Rendező: Gareth Edwards
Forgatókönyvíró: Max Borenstein, Dave Callaham

Szereplők: Aaron Taylor-Johnson (Ford Brody), Bryan Cranston (Joe Brody), Elizabeth Olsen (Elle Brody), Ken Watanabe (Dr. Ichiro Serizawa), Sally Hawkins (Vivienne Graham), Juliette Binoche (Sandra Brody) Victor Rasuk (Tre Morales), Richard T. Jones (Russell Hampton), David Strathairn (William Stenz)

* Az online filmnézés lehetőségeit továbbra is legális formákban és megoldások keretein belül támogatjuk, javasoljuk (pl.: iTunes, Google, Xbox, Windows Store megoldások), az online movie és hasonló illegális filmnézési módszereket szigorúan elítéljük, hiszen jó vagy rossz a film, akkor is emberek dolgoztak rajta.

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM