Ma a Stollent szeretném bemutatni ! A Christstollen (szó szerinti fordítása: Krisztus kalács), más néven Stollen vagy Stolle, egy ismert német karácsonyi s egyben péksütemény, melynek formája és kinézete a bepólyált Kisjézusra emlékeztet.
Kategória: Gasztronómia
Recept: Gyros tál házi fűszerezéssel, főételnek, vacsorának
Gyros tál házi fűszerezéssel-hasábburgonyával és pitával ! Az eredeti gyros bárányhúsból készül,de persze én nem abból szoktam leginkább csirke mellből de már készítettem sertés húsból és pulyka húsból is.
Recept: Házi kovászolt kenyér sütés, ízletes, mutatós, egészséges
Ma a kenyér sütés örömét szeretném megosztani! Miért is jó elkészíteni otthon a kenyeret?
Recept: Ostoros rétes, alias fonott kalács
A mai recept ajánlat és akár egy napi menühöz is tökéletesen illik, az Ostoros rétes.
Recept: Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves, egyszerű és finom
Mit süssünk-főzzünk ma? csoportba kaptam ezt a receptet és képet Polgár Hajnalkától(Pápáról) :Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves.
Recept: Raffaello szelet
Mai ajánlatom: Raffaello szelet. Egy kedves csoport tagtól kaptam a receptet Báthori Katalintól ,már sokszor elkészítettem,nagyon finom! (édesség, sütemény)
Recept: Gőzgombóc, finom desszert akár főételként
Ma egy még talán nem túl ismert Magyarországon de nagyon finom ételt ajánlanék! Recept: Gőzgombóc
Recept:Hatlapos sütemény karácsonyra
Ma az egyik kedvenc süteményemet osztanám meg ,ez az a süti amit szinte kivétel nélkül mindenki szeret !
MAGYARORSZÁG GASZTRONÓMIÁJA
Magyarországon 176 kistérség található, melyek különböző gasztronómiai élménnyel ajándékozzák meg az oda látogatókat. Hiszen Magyarország több mint bor, pálinka és pirospaprika. Rengeteg hungarikummal rendelkezik, melyek érdekesé és színessé teszik a Magyarországról alkotott képet. Hungarikumok “Konyhánk, ételeink, akárcsak a zenénk, a nyelvünk, elütnek […]