Felmentették a kutya tulajdonosát

Szerintem a világ….Saját történet

Előzmények

2012. június 6-án  Felpécen az utcán sétálva támadott meg két staffordshire terrier. A két kutya a nyitva felejtett kapun futott ki. Az állatokat Palla Zsolt (a kutyák tulajdonosa) egy rokonára hagyta, Korbonits Árpádra, aki nem volt körültekintő, tettének következményével nem számolt, és nem is számolhatott, mert szellemileg sérült. Árpád cselekvési képességében korlátozott, így megkérdőjelezhető, hogy egy ilyen emberre, miért bíznak veszélyes állatokat.

Először a három éves staffordshire eb támadt rám, a jobb karomnál fogva vonszolt a földön, és marcangolta a karomat, miközben a három hónapos kutya is megmart. Életemet a segítségemre siető szomszédoknak köszönhetem, akik leszedték rólam az állatokat. A mentést követően mentőhelikopter szállított a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. Sokszoros, roncsolt sebeket szereztem, és a nagyobbik kutya két helyen is kettéharapta az alkar csontomat. Ezen kívül izom-, ín-, és idegsérülésem lett. Hat hétig voltam kórházban.

Jelenlegi helyzet

Sok szenvedéssel és 9 hónappal később sem vagyok túl mindenen. Még vár rám pár műtét, és rengeteg gyógytorna.

Időközben a rendőrség elkezdte a nyomozást az ügyben. Vádat emeltek a kutya tulajdonosa ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt. Az ügyet most zárták le, és Palla Zsoltot felmentették. Számos kérdés merülhet fel. Ki a felelős? Sikerül egy beteg ember mögé bújni? Miért nem vették figyelembe az ügyészségen, hogy a nem megfelelő kutyatartás, és nevelés is nagyban hozzájárult a balesethez?

A történteknek semmilyen következménye nem lett, hiszen a kisebbik eb még mindig a gazdánál van, annak ellenére, hogy Zsoltot többször is kértem, hogy távolítsák el az állatot. Mire várunk? Mire vár a gazda? Mire vár a környék? Újabb súlyos balesetre?

Az oldalnak küldte: Pongrácz Adél