Facebook borítókép

Refplay Facebook borítókép – Ez a poszt azért készült, mert sokan kérdezték mekkora egy fb borítókép amiket felrakok és mivel szerkesztem. A válasz egyszerű, egy 2019 -ben átlagos facebook oldal borítókép méret 820×312 pixel és erre a méretre szoktam megvágni az adott képeket amit oda helyezek, viszont ha nem tudtok képet vágni, akkor töltsétek fel eredeti méretben és az fb csúsztatásra ad lehetőséget, ami azt jelenti, hogy minimálisan igazíthatod az adott kép helyzetét vágás nélkül.

Példák (pl az enyém)

Nálam is sok verzió található és ha megnézitek a facebook oldalam, akkor láthatjátok, hogy néha én se tartottam be a méretarányokat, viszont azt csak akkor tettem, ha a már “publikált” képeket választottam borítóképnek.

Közzétette: REFPLAY – 2013. december 3., kedd

(refplay facebook page oldal borítókép – cover photo)

Profil típusok

Először is tisztázzuk, két fajta facebook borítókép létezik, az egyik a személyes profil (ami “bejelölhető ismerősnek”), ahol személyes célokból szoktak borítóképeket kirakni! A másik az üzleti/stb profil (like-olható) oldal borítókép, ahol üzleti “brand image” képként használnak, viszont mind a két típusnak más a mérete! (így is ismerheted: facebook fan page image, facebook brand image). Miért írom le? Mert nagyon sokan vannak, akik nem tudják a különbséget, habár ha belegondolok, hogy sokan évek alatt se tudták megtanulni a személyes profil és a lájkolható közti különbséget, akkor hamarosan az fb-is majd idomulni fog ehhez a többséghez… (úgy, ahogy a youtube videósok is idomultak a “csak könnyed tartalmat fogyasztani tudók” bázisához.)

Szétcsúszik, homályos, ronda lett?

Ha ez történt akkor a kép valamelyik oldala (mérete) kisebb  mint a fent említett méret, ha nem szeretnéd, hogy homályos legyen, szétcsússzon, akkor válassz egy olyan képet aminek a méretei van akkorák mint a fent leírtak (vagy nagyobb).

Képformátumok, minőség és export

JPGE, JPG – Egy optimalizált de szép kép esetén jó választás, előnye a kisebb méret, és van a PNG, de mind a két esetben a facebook “optimalizálja” (végül is le butítja a fájl méretének csökkentése érdekében) a képeket és sok esetben ez meg is látszódik. Habár, ha exportálásnál 80-90% -os minőségi rátára állítod (pl a lent említett Photoshop -al), akkor annyira nem fogja lebutítani, viszont ez a megoldás kísérletezgetést igényel ÉS KÉPENKÉNT VÁLTOZÓ eredményt hoz.

Borítókép készítés, képszerkesztő programok

– Személyes profilhoz és Üzleti profilhoz egyaránt használható ingyenes képszerkesztők: Paint, Paint.NET, Gimp
– Nem ingyenes: Adobe Photoshop Adobe Lightroom (mobilon, okostelefonon is elérhetőek app alkalmazás formájában)

Végszónak annyi,

hogy ez a cikk teljesen mindegy, mivel 99%-ban úgyis az lesz, hogy megfogtok egy képet és vágás, meg mindenféle utómunka nélkül felrakjátok borítóképnek. Pont ezért van az, hogy nem csináltam az ilyen dolgokból videót, mert szükségtelen, viszont itt ez a cikk és remélem ez a mostani és a “későbbi” kérdezőknek is segítséget nyújt ebben az fb kép témakörben.

 

LEGYÉL JÓFEJ’ és kövess be!

És ide most berakom fb-n kívül más oldalaim, kövessetek ezeken is, mert sok régi játék liveban is sok fotós és videós tippeket osztogattam INGYEN, szóval jó szórakozást! XD

  1. Refplay youtube – link
  2. Refplay instagram – link
  3. Sarkadi Roland youtube – link
  4. Sarkadi Roland instagram – link

Üdv, Sarkadi Roland – Refplay
(magyar youtube videós és fotós instagram -mer, muhaha)

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP