Exkluzív interjú – mosonmagyaróvári Esküvői Kiállítás

2013. január 26-27-én rendezik meg hatodik alkalommal a Mosonmagyaróvári Esküvői Kiállítást, amit a Flesh Károly Kulturális Központban tartanak. A leendő párok már ilyenkor nyakukba veszik az országot, hogy megtalálják a tökéletes vőfélyt, zenészeket, és minden kiegészítőt, ami csak szükséges a pár által álmodott naphoz. Ehhez nyújt nagyban segítséget a mosonmagyaróvári kiállítás, ahol a menyasszonyok a kislány koruk óta elképzelt ruhakölteményt találhatják meg, a vőlegények pedig kiválaszthatják a legízletesebb bort vagy pálinkát, hogy a hivatalos ceremónia után a násznép együtt emelhesse az ízletesebbnél ízletesebb italokkal teli poharát az ifjú párra. Csáki Zsuzsannát, a kiállítás egyik szervezőjét kérdeztem a részletekről.

Ez már a hatodik kiállítás. Mesélj nekünk a kezdetekről!

A kiállítás oldala- Kattints ide!

Győrfi Krisztián volt az, aki az elsőt megszervezte. Nekem esküvői ruhaszalonom van, és mint kiállító eddig az összes rendezvényen részt vettem. Szervezőként most kapcsolódtam be először a rendezvénybe. Az öt év alatt összegyűlt tapasztalatok alapján egyre jobban körvonalazódott, hogy mi az, ami vonza az embereket a kiállításra.

Mindenki pár tökéletes esküvőt szeretne. Ehhez azonban nagyon sok információra és előkészületre lesz szükségük. Miben tudtok a rendezvényen segíteni az ifjú jegyeseknek? Milyen programok várják az érdeklődőket a két nap folyamán?

A nagy napon fontos minden részlet, ezért is szerveztük úgy, hogy a két nap alatt folyamatosan fellépnek majd zenekarok és énekesek, így az ifjú pár könnyebben el tudja dönteni, hogy ki vagy kik azok a zenészek, akik képesek arra, hogy igazi hamisíthatatlan lakodalmi hangulatot teremtsenek. A kis színpadon fél órás bontásban fellépnek még táncosok és vőfélyek is. A nagy nap vezénylése a vőfély dolga, ezért nem elhanyagolható az ő személye sem. A kiállítás alkalmával számos ceremónia mester mutatkozik majd be a nézőknek, három órától pedig izgalmas meglepetésekkel várjuk a kiállításra látogatókat.

A vasárnapi program kilenc órakor kezdődik meg egy esküvői kontyfésülő és smink készítő versennyel. A zsűri tagjai a legelismertebbek közé tartoznak: Prikler Szabolcs mesterfodrász, Baranyai Alfréd, Gáspár Viki make up artist, Nagyné Lobesz Tímea mesterkozmetikus, Rigóné Csánó Krisztina a Győr –Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tanácsadója. Tiszteletbeli zsűrinek pedig Mosonmagyaróvár jegyzőjét kértük fel.

Most hirdettetek először versenyt kozmetikusoknak és fodrászoknak. Honnét jött az ötlet?

Rábel Enikőtől származik az ötlet, aki kiváló fodrász és rengeteg versenyen vett részt. Ezzel a megmérettetéssel tanulókat és szalonokat egyaránt megmozgatunk. Eddig nagyon sok jelentkező regisztrált nálunk. A fődíj egy vándorkupa lesz, emellett pedig a támogatók által felajánlott fodrász kellékeket és csomagokat szeretnénk ajándékozni. Az I live in Style nevű magazin pedig megjelenési lehetőséget biztosít az első helyezett számára.

A vasárnapi nap különlegessége, hogy egy esküvőt fogunk színpadra vinni, amely nyolc blokkból fog állni. A nézőteret tekintjük majd a násznépnek, a vőfély pedig Radák Tamás lesz.

A standokon mindenkit szeretettel várnak cukrászok, szépségszalonok. Képviseltetik magukat éttermek, és természetesen mindent megtalálnak a látogatók, ami az esküvő témához köthető. Mindenkinek lehetősége lesz próbasminkre, frizurára és műszempilla felrakatására is.

A kiállítás másik különlegessége, hogy lesz vőlegénymegőrző, amely annyit takar, hogy a leendő férjeket bor és pálinka kóstolóval várják, ahol többek között a Panyolai Pálinkák kóstolójára is lesz lehetőség, valamint játszhatnak x-boxszal, és fogyaszthatnak süteményeket vagy a csoki szökőkút „édes vízéből” is ihatnak.

A rendezvény keretein belül valósul meg az úgynevezett Családi Összefogás program, amely a házasság intézményének fontosságára hívja fel a figyelmet. Erről bővebben Vizsy Attila fog előadást tartani.

Előzetesen azt az információt kaptam, hogy lesz egy polgárpukkasztó rész is.

Igen ez igaz, egy fiatal báncsalamási tetováló fogja az összes fellépőt „kitetoválni”. Igyekezni fogunk egy teljes esküvő hangulatát a kulturális központba varázsolni, amelyet színesítünk majd fantasztikus és az esküvő megszervezéséhez elengedhetetlen elemekkel.

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM