Én, Frankeinstein filmkritika, bemutató online, 2014

Sokan várták az Én, Frankeinstein film hazai megjelenését(2014) a mozikban. Így íme a filmbemutató és filmkritika .

Én Frankenstein film - refplay.hu magazin, magyar online film el?zetes és bemutató, Sarkadi Roland

Én, Frankenstein bemutató, a film

A film bevezetője sokat elmond a történetről, íme: ,,1795 telén keltettek életre, egy élő holt test vagyok lélek nélkül, akit egy őrült összefércelt, megrázott és életre pofozott, miután elszörnyedt a teremtményétől, megpróbált elpusztítani, de én túléltem és megtaláltam az utat vissza hozzá. Nem akartam mást, mint egy életet egy életért, ezért fosztottam meg ettől az imádott asszonyát. Dr. Frankeinstein egész éjszaka üldözött, én érzéketlen voltam a hideggel szemben, de ő nem. A családi temetőjükben földeltem el, ez több volt mint amit megérdemelt. Akkor azt hittem itt a vége, de igazából ez csak a kezdet volt.”

A jó, Adam és a rossz - Én, frankeinstein filmkritika, bemutató online, 2014 Írta: Sarkadi Rolandn várták az Én, frankeinstein film hazai megjelenését(2014) a mozikban. Így íme a bemutató és filmkritika a mozi .

A kritika

A film története egyrészt az XYXY regényen, XY művén alapul, másrészt XY képregényén amiben a Démonok és a Vízköpők között dúl a harc és Adam (Frankeinstein teremtménye) az egyik fő harcos a jók oldalán.

Bennem érdekes érzetet keltett az a cím, hogy “Én, Frankenstein” mivel tudtommal nem a lényt hívták így, hanem a teremtőt, de a filmutána magával hozta azt a logikus tényt, hogy ő hiába ölte meg Dr Victor Frankeinsteint, akkor is egy részt a fia. A elején már nem Frankeinstein a neve, hanem Adam, ezt jobb tisztázni. Elmondják, hogy lehet a démonokat leűzni a pokolba, ezek után nagy vágás, hirtelen sok idő eltelik. Elmondja hogy ő sokáig rejtőzködött és ő fog most vadászni azokra, akik rá vadásztak. Valamiért…dejavu (Underworld).

Dekar, Én, frankeinstein filmkritika, bemutató online, 2014 Írta: Sarkadi Roland

A filmet Kevin Grevioux képregénysorozata alapján, Stuart Beattie rendező és az Underworld producerei csinálták, ez már az elején érződik, mivel (pénzügyi befektetés) látványvilágban nagyon szép LENNE. Igaz a harcjelenetek kidolgozottak, a tálalás jó, de ettől nem lesz az év filmje! A démonok egy Disney filmbe illő maszkolást kaptak, félelem nulla és a többi szereplő “csak úgy van”. Egy tényleg nagyobb minősítést megérdemlő horror/akció filmre számítottam, ami egy méltó alkotás lesz, a Frankenstein filmhez méltó felújítás, de ilyet nem kaptunk. Aaron Eckhart-ot kaptuk, néha megszólalva (szöveg tanulása nem lehetett nehéz), kaptunk egy Démon herceget Bill Nighy-t (akin csodálkozom, hogy elvállalta), egy orvost “nő karakternek” ,  néhol jó animációkat/trükköket.

Én, Frankenstein film egy jó film, látványos, néha leköti az embert, egy igazi mese, akció horror film szerűen próbálja eladni magát amiben nincs sok szöveg (se horror, se értelmes akció), ami által nem kell sok értelem a film felfogásához, szóval ha valakinek van fölösleges pár órája, vagy épp szorulással ül a wc-n, azoknak szívből ajánlom! Habár moziban nézve a film egy kellemes háttérzaj lesz, ha épp mozis randit csináltok (Magyarán a film mellett egymásra is tudtok majd figyelni XD…)!

Én, Frankeinstein film előzetes, előzetes

Film adatlap

Cím: Én, Frankenstein
Eredeti cím: I, Frankenstein
Mozibemutató (USA): 2014. január 24.
Magyar bemutató, megjelenés: 2014. január 23
Kategória: Horror, Akció, Fantasy
Játékidő: 96 perc
Év: 2014
Rendező: Stuart Beattie
Írók:  Kevin Grevioux, Stuart Beattie
Szereplők: Aaron Eckhart (Adam), Yvonne Strahovski (Terra), Bill Nighy (Naberius), Jai Courtney (Gideon), Caitlin Stasey (Keziah), Aden Young (Dr. Frankenstein), Deniz Akdeniz (Barachel), Miranda Otto (Leonore)
Filmstúdió: Lakeshore Entertainment
Filmforgalmazó: A Company Hungary Kft.

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP