DEFIANCE, AZ ELLENÁLLÁS VÁROSA SOROZAT, KRITIKA

Defiance, az Emmy-díjra jelölt sci-fi sorozat. A Syfy gyermeke. Magyarországon kicsit rosszul lefordított “Az ellenásás városa” címmel. – online kritika, bemutató.

defiance-ellenallas-varosa_sorozat-kritika-roland-sarkadi-kritika-refplay-onlinesorozat

Sci-fi számomra egy kedvelt műfaj, de valahogy nem volt kedvem rávenni magam e sorozat nézésére és amikor rávitt a lélek, akkor meglepődtem! Sokszor láttam reklámozva az Xbox SyFy alkalmazásban és iTunes online sorozatok között a SyFy, Defiance műsorát és láttam, hogy ezek mellett egy online multi játék is készült belőle, a magyarországi megjelenést pedig a Viasat -nak köszönhetjük, akik egyre erősebb felhozatallal próbálják kiszolgálni a pihenésre szánt időnket (mostanában). Szóval… a mondat végére érve, a lényeg az lenne, hogy rávettem magam és elkezdtem nézni!

Be kell vallanom, egész jó sorozat,

Maga a sorozat története egy alternatív, lehetséges jövőt vázol fel, amikor idegen lények megtámadják a földet és terraformálják azt, viszont mi se ültünk tétlenül! A reális kezdés a háború után zajlik, főhőseink Nolan (Grant Bowler) és az örökbe fogadott földönkívüli (irathien) lánya Irisa (Stephanie Leonidas), akinek hobbija, hogy “szereti az éles fegyvereket”, szóval az ő történetük láthatjuk, ami később egy egész város történetével és a földön zajlott eseményekkel egybe olvad, de különböző szálakon alkot egy teljes történetet. Mindig kiderülnek újabb és újabb dolgok a néző számára, a történet és a “miért vannak itt”szempontjából, ezek mellett az első évad végére kiderül pár “baki” a mesében, amit az embereknek adtak be, többet nem is mondok, semmi spoiler.

http://www.youtube.com/watch?v=hlC7scqXthE

A Csillagkapu –val (Stargate) ellentétben (pedig azt is szeretem) itt nem ért mindenki angolul, megpróbáltak logikus szempontból több különböző nyelvet kreálni a drága földön kívüli barátainknak. De ne féljetek, mindenki érteni fogja, feliratozzák. 🙂

Akció keverve a  sci-fi-vel, drámai elemekkel, a politikai színteréig és nem is egy The Sopranos, vagy Battlestar Galactika. Ez inkább könnyed, laza, hightech kütyüs, de mégis értékelhető alkotás, ami végre nem másik bolygón játszódik, hanem az emberek “közeljövő” szerű kitalált alternatív helyzetét próbálja feldolgozni, “mi lenne ha?” alapon, ha megszállnak minket az életükért menekülő idegenek és az egész család számára élvezhető sorozat.

Személy szerint Angol verziót néztem, még mielőtt a magyar verzió megszületett, de ahogy pár reklám foszlányt elcsíptem, a Viasat 6 úgy promózza, hogy “Magyarországon nálunk először”, szóval a szinkron szerelmeseinek nem kell félniük!

Nagyon meglepődtem a minőségén, első évaddal végeztem, de vártam a következőket… Aztán minden szép és jó volt, de rájöttem, hogy csak cukormáz és végül is hiába magasztaltam mint kezdő szűz az első partnerét, később átláttam, hogy csak egy nézhető sorozat, de csak ennyi, elsőre élvezni élveztem, de nem tudom, hogy másodjára is megnézném e!

iTunes 1.évad:
https://itunes.apple.com/us/tv-season/defiance-season-1/id616922232

IMDB: 6.7 pont
Kategóriák: Sci-Fi, Akció, Dráma
Év: 2013

Rendező: Michael Nankin
Író: Anupam Nigam, Michael Taylor, Kevin Murphy, Rockne S. O’Bannon
Szereplők: Brittany Allen, Justin Rain, Jessica Nichols, Nicole Munoz, Jaime Murray, Stephanie Leonidas, Trenna Keating, Tony Curran, Grant Bowler, Julie Benz, Dewshane Williams

Üdv, Sarkadi Roland – Refplay

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM