Csalt az egyik online pénztágépgyártó cég

Tömeges pereket indíthatnak az egyik online pénztárgépgyártó cég ellen egy budapesti ügyvéd szerint.

Online pénztárgépgyártó csalás - refplay.hu hírek, belföld
A KFT. ugyan is úgy vett fel 80 ezer kereskedőtől előleget, hogy a hatóságtól nem kapott engedélyt. Ezek az üzletek december 31-ig nem tudnak eleget tenni törvényi kötelezettségüknek, így valószínűleg a pénztárgépre járó állami támogatást is elbukhatják.

Ormos Zoltán ügyvéd:
“Az online pénztárgépek megrendelésekor előállt egy olyan helyzet, a megrendelők olyan pénztárgépeket rendeltek, amelyek akkor és most sem hozhatóak forgalomba, a végleges forgalomba viteli engedéllyel nem rendelkeznek. Én úgy tudom, hogy ezek közül sokan választották azt az opciót, hogy anélkül, hogy visszakérnék azt az előleget, amit kifizettek, anélkül is már megrendelik az újakat, aztán majd egy másik eljárás keretében megpróbálják visszaigényelni az előleg összeget, ami tudomásom szerint több 10 ezer forintnyi érték.”

Az online pénztárgépekkel járó költségek miatt több ezer kisvállalkozó zárhatja be boltját. Több kiskereskedőnek ugyanis még az átállás is komoly problémákat okozhat. Ezek a kereskedők már az adatkapcsolatra képes készüléket sem rendelték meg.

Kapcsolódó bejegyzés


CSATORNA TÁMOGATÁSA: link


Refplay youtube

Refplay instagram


🔴 Másik csatornám: Sarkadi Roland youtube

🔴 Másik instagram: Sarkadi Roland insta