Budapesti gyógyfürdők

Budapest Magyarország fővárosa és egyben legnagyobb városa is. Ha valaki Magyarországa jön biztos, hogy ellátogat a fővárosba, hiszen a számos szálloda és étterem mellett rengeteg látnivaló található itt. Több világörökségi helyszín is található például a Duna-part, a Budai várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere és a Millenniumi Földalatti Vasút. Gyógyfürdőkről is ismert Budapest, hiszen ez az egyetlen főváros, ami gyógyfürdőkkel rendelkezik. És ne feledkezzünk meg Steindl Imre által tervezett Parlamentről sem.

Budapest, Marcsa Fanni - refplay Sarkadi RolandSaját fotó

A pezsgő kulturális életéről is ismert Budapest. A múzeumok közül több is bővelkedik izgalmas tárlatoknak, a nemzetközi összefogásban megvalósított kiállításoknak. A legnagyobbak és talán a legismertebbek közülük: a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum. A legnagyobb színházi létesítmények: a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Madách Színház, a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Színház, a Pesti Vigadó, a Radnóti Miklós Színház, és a Vígszínház.

Budapest 1934-ben nyerte el a fürdővárosi címet. A városban 80 termálvizes és ásványvizes, és több mint 400 keserűvizes forrás található. A legismertebb fürdők, melyeket a külföldi vendégek is szívesen látogatnak a Széchenyi, a Rudas, a Dandár, a Gellért, a Király, a Dagály és a Lukács gyógyfürdő. A gyógyfürdőkön kívül számos strand és egyéb fürdő áll a budapestiek és a vendégek rendelkezésére.

Gellért fürdő, Budapest - utazás- Marcsa Fanni - refplay Sarkadi Roland

A Gellért fürdő – Foto: wikimedia.org

Gellért gyógyfürdő

A Gellért fürdőt tartják Magyarország legszebb fürdőjének és ez nem is csoda, elég csak a fenti képre tekinteni. 2007-ben kezdték meg a felújításokat. Eredetileg a Sáros- fürdő állt ott, de lebontásra került, hogy felépítsék helyére a Gellért-fürdőt és hotelt. Eredetileg külön üzemelt egy női és egy férfi részleg, de ez manapság már koedukáltan működik.

Szent Lukács gyógyfürdő

A fürdő funkciók szerint feloszthatók: gyógyulás, sport, wellness  Különböző hőmérsékletű medencékkel, szauna világgal és pihenőrészleggel várja a fürdő a pihenni vágyókat.

Széchenyi gyógyfürdő

Budapest és Európa fürdője a Városligetben található. Különböző gyógykezelések és nappali kórház mellett számos medencével, szaunával és gőzkabinnal várja az ide érkezőket.

Rudas gyógyfürdő

1936-tól csak férfi vendégek részére volt elérhető, majd miután befejezték a felújításokat nők is látogathatták. Az Erzsébet híd Budai hídfőjénél található fürdő török neve a “Zöldoszlopos” volt.

Az oldal számára írta:
Marcsa Fanni

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP