Robert Yugovich: Olja

Robert Yugovich harmadik könyve az Olja címet kapta. A volt rotterdami szerb maffia vezéralakja regényében a nemzetközi leánykereskedelem és a szexipar titkait tárja fel.

A „fegyencíró” története Oljáról, a Moldovából eladott gyereklány történetéről szól, aki akár luxusprostituáltként vagy Hollandiában, egy kirakatban magát kellető örömlányként dolgozott, élete felett mindig az alvilág rendelkezett. A történet Moldovában, Gorcuban kezdődik, ahol a nyomor, a munkanélküliség és a reménytelenség uralja az emberek életét. Ebben a gazdaságilag fejletlen világban él Olja, aki először egy gátlástalan pap, majd a maffia áldozata lesz. Prostituáltként bejárja Európát, és a szerző jóvoltából megtudhatjuk milyen lelki és testi szenvedéseket kell átélnie a maffiózók által uralt világban.

Nem kétséges, hogy Yugovich a regény minden szereplőjét személyesen ismeri. A megrázó történet megannyi szálból áll, amelynek hálójában kulcs figura Olja. A könyv döbbenetes hitelességgel írja le a lány történetét, helyenként szinte naturálisan. Ez a lehengerlő olvasmány kötelező mindenkinek, aki tágítani szeretné látáskörét a mai világról. Az elgondolkodtató és egyben megrázó irományban a legpontosabb képet kapjuk az alvilág működéséről, szabályairól és embereiről.

A szerző valódi nevét nem ismerjük, jelenleg egy magyarországi büntetés- végrehajtási intézetben tölti büntetését. A szerző másik két megjelent könyve- Az őszinteség jutalma és a Narkománia- mellett az Olja című regényt is ajánlom mindenkinek. – KÖNYVAJÁNLÓ