Arcápolás kezdetben

Arcunk karbantartása legtöbbünk számára elengedhetetlen a reggeli készülődésnél. Közérzetünk arcunk ápoltságának tudatában a legoptimálisabb. De egy kis hagulatromboló pattanás az egész naptól elveheti a kedvet. Manapság rengetegen küzdenek ezzel a porblémával, de hogy mindezt elkerüljük, tennünk is kell érte.

Bőrünk ugyanúgy érzékszervünk, mint szemünk, tehát reagál a külső tényezőkre. Nagyban függ bőrünk frissessége a levegő összetételétől, bőrünket érő napfény mennyiségétől, illetve szolárium használatától. Öregedését a dohányzás okozta károk mégjobban felgyorsítják, egyre több egészségtelen ételek fogyasztása ugyanúgy befolyással van külsőnkre. Megijednek sokan, tudatában annak, mennyi mindenre kel figyelni bőrünk ápoltságának megőrzésével kapcsolatban. DE semmi ok a félelemre, hiszen kis lépésekkel is eljuthat céljához.

Napozással óvatosan, mindig használjon legalább húsz faktoros naptejet ill. napolajat. Célszerű nyáron a 11 és délután 3 óra közötti időintervallumban az árnyékban tartózkodni. Manapság a technológia fejlődésével egyre jobban terjednek el a bőrbarátabb sugarakat kibocsájtó szolárium-rendszerek, de ennek se ajánljuk túlzott használatát. Mint tudjuk, nagyvárosokban a levegő szennyezettsége sokszor a kritikus határokat éri el általában a kibocsátott szennyező anyagok miatt, ezek könnyen eltömik a bőr pólusait, amik miteszerhez, később pattanáshoz vezetnek. Heti kétszer háromszori bőrradírozás, gyakori arcmosással elkerülhető. Nőknél a túl sok smink szintúgy a bőr szerkezetének tönkretételét segíti elő. A túl gyakori alapozó pólustömítő, hiszen nem engedi a bőrt “lélegezni”, ezért gyakori használatát mellőzni ajánljuk. Esti mosakodásnál a sminket szintén le kell mosni, hiszen éjszakai rajtahagyása káros hosszútávra nézve. Arra is figyelnünk kell hogy mit veszünk magunkhoz, hiszen van egy mondás: “Azok vagyunk, amit megeszünk” képletesen értve. A túl sok szrban gazdag étel fogyasztása feldönti hormonrendszerünk működését, amely pattanások, miteszerek kialakulásához is vezethet. Mindezt figyelembe véve bőrünk ápolásának megoldása elég komplex, de odafigyeléssel elérhető a friss, tiszta és egészséges arcbőr. Rajtad is múlik! Arcápolás

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM