Agents of S.H.I.E.L.D. – kritika & online bemutató

Nekiláttam az Agents of S.H.I.E.L.D. sorozat 1.évadának (A S.H.I.E.L.D. ügynökei), igaz angolul (erre is jó az Xbox) és ahogy lenni szokott, miután írok róla, akkor naná, hogy utána a magyar csatornán is fent lesz mint “Magyarországon először nálunk” szlogennel.

Első 2 perc, eltagolják hogy “hősök a világban meg a többi blabla”, utána kisgyerek nézi a szuperhős játékokat, egyszer csak felrobban egy ház és az apuka felmászik a falon, megmenti a benne lévőket karjaival a falba ütve és így tovább… Én személy szerint szeretem az Marvel Ironman filmeket (és még a konkurens gyártótól származó Superman, meg Batman filmeket is), de nem érzem magam képregény mániásnak, viszont ami jó az jó és először úgy tűnik, hogy ez a Shield ügynökei sorozat valami köztes űrt próbál betölteni a marvel univerzumban. Azt láttam elsőre, hogy itt az akció, izgalom, kütyük, szuperhősök, szörnyek, szóval minden megvan benne ami egy szuperhős filmet feldob, de szerencsére ezt tovább élvezhetjük, mivel sorozat, aztán lesz ami lesz…

Történet kezdete, nagyvonalakban

Visszatérve a sorozathoz, az  Agents of S.H.I.E.L.D. történetét mutatja be a Bosszúállók (The Avengers) film utáni időszakot, miután az idegenek és Thor drága rokona Loki próbálta meghódítani a világunkat és a szuperhősök összefogtak ellene (Amerika Kapitány, Ironman, Hulk, stb). Aztán Coulson ügynök életben maradt és ő vezeti a S.H.I.L.D. osztagot akik védelmezik az embereket és a világot, az úgynevezett szebb jövőért. A marvel comics univerzumban ez a sorozat, egy “új” nézőpontot mutat be nekünk az ő szemszögükből, új hősökkel, emberekkel, karakterekkel és világgal a S.H.I.E.L.D. köré építve, akik a szuperhősöket felkutatják

Új szereplők

Aztán egyszer csak feltűnik ebben a Marvell univerzumban egy új csapattag, az így jártam anyátok sorozatból a sokak által Robin Serbacki (kanadai!) híradósként megismert karakter (eredeti nevén: Cobie Smulders). Nekem kellemes meglepetés volt és ezek mellett ott van Ming-Na Wen, aki a Két pasi – meg egy kicsi, a Csillagkapu: Univerzum, a Csillagkapu: Stargate, az Eureka és még számos sorozatokból ismert és a Batman filmekből is. Így legalább írhatom, hogy legalább érdemes lesz nézni, ha beraktak pár nőt a férfi szemeknek és a nagyobb nézettség eléréséhez (jó marketing, igaz?), ha netán rossz lesz a folytatás akkor így is bevonzza a férfi nézőket… Természetesen remélem, hogy nem csak a nőkre fognak koncentrálni és normális minőséget fognak továbbra is produkálni mint ezek az első részek. FONTOS! Akit esetleg érdekel az online film nézés és rendelkezik iTunes vagy Xbox lehetőségekkel, annak csak ajánlani tudom (Full HD + többi pozitívum).

2019 UPDATE: Ha jól rémlik, akkor az 1.évad , 2.évad -on végigmentem, aztán a 3.évad vagy 4.évad -nál tartottam amikor valahogy nem volt kedvem tovább nézni, de majd pótlom, viszont az első fellángolás (2013) után egy kis idő múlva már valahogy vontatott lett a sorozat, meg persze volt egy-két jó rész, de valahogy kezdett átmenni nekem a “jó lesz alapzajnak” titulusba, szóval amit eddig láttam, arra 10 pontból 4-et adnék, de mivel nem láttam az összes részt (mert e soroz írása közben még mindig fut a sorozat) és ameddig még nincs vége a sorozatnak, addig nem akarom pontozni, mert így elég nehéz dolgom lenne (Sajnos nem látok a jövőbe…)!

A filmről: Az ABC pártfogásában
Megjelenés: 2013
Kategóra: Akció, Dráma, Sci-Fi, Év: 2013
IMDB Értékelés: 7,6
Rendező: Joss Whedon, David Straiton
Író: Joss Whedon, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen
Szereplők: Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Chloe Bennet, Brett Dalton, Ming-Na Wen, Clark Gregg

Üdv, Sarkadi Roland – Refplay

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP