Egy oktató film a drogozáshoz és a rosszlányokhoz. Wall Street Farkasa, film(The Wolf of Wall Street) egyesekben jó, másokban átlagos nyomott hagyott. filmbemutató és kritika.

A Wall Street Farkasa, filmkritika, bemutató, refplay.hu - Sarkadi Roland

Kereslet és kínálat

A film története

A film a 80′ as évek végén játszódik, az elején mindenképp egy bizalomkeltő reklámot láthatunk amiben elmagyarázzák hogy ők a legjobbak és náluk vannak a legjobb szakemberek a pénzügy világában, aztán egy gyors vágás és egy embert élő ágyúgolyó játékban céltáblának dobnak.

A Wall Street Farkasa, filmkritika, bemutató, refplay.hu - Sarkadi Roland

Jordan Belfort  (Leonardo DiCaprio) egy középosztálybeli család fiaként jött a világra, könyvelő szülők gyermekeként, de 26 éves korára évi 49 Millót keresett. A tőzsdei élete ott kezdődik el ahol véget ért, hat hónap gyakorlat után első hivatalos bróker napján beütött 1987 -ben a fekete hétfő. Mindezek után munkát keres. Utána elmeséli és megtudjuk, hogy találkozott  társaival és miképp alapította meg a saját brókercégét pár centes részvényeket meglovagolva és szinte mindent ami csak mozog… ez nem vicc, a film tényleg a sexfüggőségről, drogfüggőségről szól.

Keresi őt az FBI,  pénzt keres, csal, nőzik, függő és a végén… természetesen senkit nem akarok megfosztani 170 percnyi élvezettől.

Bemutató, online film előzetes, tariler

http://www.youtube.com/watch?v=GbtxDecTTzo

A kritika

A Wall Street Farkasa film (The Wolf of Wall Street), az Oscar díjas rendező Martin Scorsese alkotása, akitől valamilyen módon nem ezt vártam. Természetesen nem egy Tőzsdecápák vagy Charlie Sheen és XY …XY filmjének koppintását várnám, de ezekben legalább megtartottak egy kis egyensúlyt a film üzenete és a “party orrba-szájba” és a drog szituációk között.

A Wall Street Farkasa, filmkritika, bemutató, refplay.hu - Sarkadi Roland

A film jó, Leonardo DiCaprio ismét zseniálisan alakít, most egy dúsgazdag brókert, a film adja azt amit egy filmnek kell, de itt jön a de! Amikor vártam hogy végre beindul, valamit mutatnak, akkor megint szipkáztak… De kehet hogy Martin Scorsese tényleg a valóságot adta vissza az akkori dörzsölt és mindentől függő pénzéhes üzletemberekről akik építették Amerika gazdaságát különböző módszerekkel, de meg kell hagyni unalmas volt. Unalmasnak találom a pénzt? Igen, ha csak annyit látok, hogy minden perc szinte drogozásról szól.

30% -ban megkaptam amit akartam, de a “drogútmutató” részek nélkül A Wall Street Farkasa film nem lenne egy kerek óra időtartamú.

Film adatlap

Cím: A Wall Street Farkasa, A pénz hatalom
Eredeti cím: The Wolf of Wall Street

Kategóriák: Bűnügyi, Dráma, Vígjáték, Életrajz
Játékidő: 180 perc
Megjelenés, év: 2013

IMDB pont: 8.7 pont
Rendező: Martin Scorsese
Író: Terence Winter, Jordan Belfort

Szereplők: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley, Cristin Milioti, Christine Ebersole, P.J. Byrne, Katarina Cas, Shea Whigham, Kenneth Choi, Brian Sacca, Henry Zebrowski, Ethan Suplee, Jake Hoffman, Mackenzie Meehan, Bo Dietl, Jon Spinogatti, Aya Cash,Rizwan Manji, Stephanie Kurtzuba, J.C. MacKenzie, Ashlie Atkinson, Barry Rothbart,Thomas Middleditch


FRISS:OLDAL TÁMOGATÁSA: link


Videó lejátszási listák: link