A Wall Street Farkasa, filmkritika, bemutató

Egy oktató film a drogozáshoz és a rosszlányok -hoz, hát ez a Wall Street Farkasa film (The Wolf of Wall Street) ami egyesekben jó, másokban átlagos nyomott hagyott… filmbemutató és kritika.

A Wall Street Farkasa, filmkritika, bemutató, refplay.hu - Sarkadi Roland

Kereslet és kínálat

A film története

A film a 80′ as évek végén játszódik, az elején mindenképp egy bizalomkeltő reklámot láthatunk amiben elmagyarázzák, hogy ők a legjobbak és náluk vannak a legjobb szakemberek a pénzügy világában, aztán egy gyors vágás és egy embert élő ágyúgolyó játékban céltáblának dobnak.

A Wall Street Farkasa, filmkritika, bemutató, refplay.hu - Sarkadi Roland

Utána kiderülnek egyéb dolgok, például Jordan Belfort  (Leonardo DiCaprio) egy középosztálybeli család fiaként jött a világra, könyvelő szülők gyermekeként és 26 éves korára évi 49 milliót keresett! Aztán tőzsdei élete ott kezdődik el ahol véget ért, hat hónap gyakorlat után első hivatalos bróker napján beütött 1987 -ben a fekete hétfő, mindezek után munkát keres, meg elmeséli, hogy találkozott társaival és miképp alapította meg a saját brókercégét pár centes részvényeket meglovagolva és szinte mindent ami csak mozog… aztán a film átmegy valami másba és sexfüggőségről, meg drogfüggőségről szóló részek jönnek ami szinte átmehetne egy “hogyan ne éld az életed” c. oktató filmbe. Közben meg keresi őt az FBI, csal, nőzik, függő és a végén… áh, nem árulom el, mert természetesen senkit nem akarok megfosztani 170 percnyi (székben ücsörgéstől) élvezettől…

Bemutató, online film előzetes, tariler

A kritika

A Wall Street Farkasa film (The Wolf of Wall Street), az Oscar díjas rendező Martin Scorsese alkotása, akitől valamilyen módon nem ezt vártam! Természetesen nem egy Tőzsdecápák vagy Charlie Sheen és XY …XY filmjének koppintása, de ezekben legalább megtartottak egy kis egyensúlyt a film üzenete és a “party orrba-szájba” és a drog szituációk között miközben érezhető volt, hogy a semmit nem akarják eladni “az év filmje” szerűen, de a Wall Street Farkasa még a guánót is lenyeleti a nézővel és azt akarja sugallni, hogy ő a befutó.

A Wall Street Farkasa, filmkritika, bemutató, refplay.hu - Sarkadi Roland

Oké, oké, a film jó, Leonardo DiCaprio jól alakít a szerepéhez képest, most egy dúsgazdag brókert, a film adja azt amit egy filmnek kell, magyarán nézhető, de itt jön a de! Amikor vártam, hogy végre beindul, valamit adnak, akkor egyszerűen csak megint elkezdtek szipkázni… és kehet, hogy Martin Scorsese tényleg a valóságot adta vissza az akkori dörzsölt és mindentől függő pénzéhes üzletemberekről, akik építették Amerika gazdaságát különböző módszerekkel, de meg kell hagyni, számomra unalmas volt. Unalmasnak találom a pénzt és ezt az egészet? Igen, főleg akkor, ha csak annyit látok, hogy minden perc szinte drogozásról szól! Kb 30% -ban megkaptam amit akartam és őszinte legyek az a 30% egészében megnézhető előzetesek formájában is, de a “drogozási útmutató” részek nélkül A Wall Street Farkasa film összesen egy sorozat résznyi időt foglalna magába.

Lehet az idő és a tapasztalat beszél belőlem, ami által már nagyobb az ingerküszöböm és az elvárási szinten is, viszont én csak egy jó filmet akartam látni és nem ezt!

Film adatlap

Cím: A Wall Street Farkasa, A pénz hatalom
Eredeti cím: The Wolf of Wall Street
Kategóriák: Bűnügyi, Dráma, Vígjáték, Életrajz
Játékidő: 180 perc
Megjelenés, év: 2013
IMDB pont: 8.7 pont
Rendező: Martin Scorsese
Író: Terence Winter, Jordan Belfort
Szereplők: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley, Cristin Milioti, Christine Ebersole, P.J. Byrne, Katarina Cas, Shea Whigham, Kenneth Choi, Brian Sacca, Henry Zebrowski, Ethan Suplee, Jake Hoffman, Mackenzie Meehan, Bo Dietl, Jon Spinogatti, Aya Cash,Rizwan Manji, Stephanie Kurtzuba, J.C. MacKenzie, Ashlie Atkinson, Barry Rothbart,Thomas Middleditch

Üdv, Sarkadi Roland – Refplay

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP