A Nyár elmúlt, nézd mit tettél a Bőröddel!

A tavasz beköszöntével felpezsdül az élet. Színesebbek lesznek a ruhák, picit fontosabbá válik a megjelenés, a bőrápolás elhanyagolódik. Szolizunk, napozunk, sminkelünk sokszor fegyelmezetlenül étkezünk, és több alkoholt is fogyasztunk. 

A nyár végének beköszöntével csak NÉZD MEG MIT TETTÉL A BŐRÖDDEL!

Öt dolog amit a hétvégén megtehetsz, bőröd és szervezeted  szempontjából

Ha a bőröd száraz, viszket, kényelmetlenül húzódik, érdes tapintású:

1.       IGYÁL VIZET!

A Víz belülről is hidratál, a gyógynövény tea is jó,de  cukor és édesítő nélkül fogyaszd!

Tipp: Átlagosan 7 korty vizet iszunk egyszerre. Ha negyed óránként megisszuk ezt a hét kortyot, folyamatosan hidratáljuk a szervezetünket. Az egyszerre nagyobb  mennyiségű folyadék nehezebben  és csak részben hasznosul.

2.       LEVEGŐ PÁRÁSÍTÁS

Jó ötlet a légkondicionált levegőjű helyiségben párásítót használni. A párásító rendszer segít a bőr rugalmasságának megtartásában.

Tipp: heti egy alkalommal kíméletesen alkalmazható az arc és test pelling. Eltávolítja az elhalt és száraz hámsejteket. Jöhet a Párásítás!

3.       SZÍNEZETT HIDRATÁLÓ

Nem hiányozhat egyetlen nő smink készletéből sem! Megvédi a bőrt és egyenletes finom fedést biztosít!

Tipp: Lehetőleg keresd az illatmentes változatot.

4.        FÉNYVÉDELEM

Ne mondj búcsút a fényvédőnek, csak azért mert vége a nyárnak! Tégy szívességet az arcodnak, alkalmazz legalább 15-ös SPF (faktorú) fényvédőt.

Tipp: Válassz olyan színezett hidratálót, amely fényvédővel van kombinálva.

5.       OTTHONI NYÁRIDÉZŐ

Hiányzik a nyaralás?  Nehezen illeszkedsz vissza a mindennapok sodrásába?  Készíts kedvesednek egy hétvégi relaxfürdőt: Kevés tengeri só, és pár csepp jojoba fürdő olaj csodákat tesz a bőröddel és hangulatba hoz.

Tipp: Ha egyedül töltöd az időd tégy olajpakolást a hajadra is, és tekerj köré meleg törölközőt, majd néhány óra múlva alaposan hajmosást követően csodáld meg az eredményt.

Sminkiskola

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM