A hobbit – Smaug pusztasága (2013), filmkritika, bemutató

Nem, nem, nem és nem! Ez akar lenni az új Gyűrűk Ura, A Zsákos kalandjainak második része? Az egész egy romantikus gennyesedő visszaemlékezés és szinte az előző részek bevágása, egy szitkom szerű pénzbevételi forrás amiből még több rész is lesz… de jó nekünk!

A hobbit - Smaug pusztasága (2013), filmkritika, bemutató, ind

A filmről,

Elején a törpék trónörököse Thorin (Armitage) még Gandalfal(McKellen), beszél egy kocsmában, és bemutatják az előző rész előtti indítékot, hogyan is indította el akkor még szürke Gandalf a csapatot, aztán eltelik egy másodperc alatt 12hónap és indul a kaland onnan, ahol abba hagyták… Aztán jön a bla,bla,bla…

Megint egy … tragi-komédia.

Az egész egy tragédia, hiába szép és sok beletoltak sok video effect-et, a sárkány, a trollok, a törpök, elfek és miegymás amivel a Gyűrűk ura fétisben szenvedőket kiakarják elégíteni, de szerintem minden hiába… (ezzel szerintem mindent elmondtam a filmről). Bevallom, én Szeretem a Gyűrűk Ura- filmeket és úgy éreztem, hogy itt az-az igazi élmény hiányzik, a mese és fantázia világába elvarázsoló “leülök és ámulok” érzés és amikor régen az első bemutatókat, előzeteseket, trailereket meg pletykákat láttam, én REMÉNYKEDTEM, hogy valami igazán ütőset hoznak ki belőle (ez a rendező és a filmkészítők dolga, ha Gyűrűk urát csinálnak, vagy nem?), de sajnos nem! Ebből egy sorozatot hoztak ki, ami még egy tévés sorozat szintjét se éri el a szememben. Most komolyan, látszik, hogy a pénzre hajtanak, de akkor miért nem gyártanak akkor valami 45 perces részeket tele reklámmal? Lehet abba több pörgést tudnának belezsúfolni 1 évadon keresztül mint 160 perbe, meg a tv csatornák is örülnének… (Nehogy megtegyétek!)

Első rész után ezt is megnéztem, viszont a végén megint feltettem a következő kérdést:

,,Mi a #sípszó# volt ez???!!!”

Valaki mondja el könyörgöm, mi ez?

Az eredeti Gyűrűk ura még jó volt, mindenki csak ámult miközben úgymond a film megpróbált hű lenni az eredeti történethez, a lezárások úgy voltak megrendezve, hogy az ember nem egy rossz “sorozat” bűzét érezte utána egy cseppnyi hányással a nyelvén, aztán ez a mostani próbálkozás csak pénzhajhászásnak tűnik, az a tipikus “újból és újból húzzuk le az utolsó bőrt is” ameddig pénzt fial – próbálkozás. Szépnek szép, Frodó helyett ott van Zsákos Bilbó (Martin Freeman) fiatalon és a törpék, meg Gandalf, meg amire még volt pénz, DE! J.R.R. Tolkien nem örülne ennek az átdolgozásnak és nem gondolt volna arra amikor a világháborúban, a harcterepen vagy két harc kötött pihenve és napközben az élete kockáztatása közben amikor a Gyűrűk urát megírva, szóval szerintem az író nem gondolt arra, hogy fantáziájának gyermeke 2013-ban a filmipar pénz termelő gépezetének része lesz.

A hobbitról mindenhol a “nagyon jó , 10/10 mert láttam a mozibaaa’.. ” kritikákat és civilektől “degyóvót” üzenőfal véleményeket látom, hát igen, a célközönséget eltalálta, de valamiért nekem bűzlik ez az egész!

ui.: Egyszer érdemes megnézni, ha unatkozol, HA NAGYON UNATKOZOL, vagy fan vagy.

A hobbit – Smaug pusztasága
Eredeti cím: The Hobbit: The Desolation of Smaug
IMDB: 8.7 pont
Kategória: Dráma, Fantázia
Játékidő: 160 perc
Év: 2013
Rendező: Peter Jackson
Író: J.R.R. Tolkien, Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro
Szereplők: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Stott, Graham McTavish, William Kircher, James Nesbitt, Stephen Hunter, Dean O’Gorman, Aidan Turner, John Callen, Peter Hambleton, Jed Brophy, Peggy Nesbitt, Mark Hadlow, Adam Brown, Orlando Bloom, Manu Bennett, Evangeline Lilly, Lee Pace, Cate Blanchett, Mikael Persbrandt, Sylvester McCoy, Luke Evans, Stephen Fry, Ryan Gage, John Bell, Mary Nesbitt, Benedict Cumberbatch, Lawrence Makoare

Egy kis online film trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=VTPs4uDsvqs

Üdv, Sarkadi Roland – Refplay

 

👉 IRATKOZZ FEL és KÖVESD A TÖBBI OLDALT IS!

- REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

- REFPLAY INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND YOUTUBE CSATORNA

- SARKADI ROLAND INSTAGRAM

- SARKADI ROLAND HONLAP