A 240 millió, a magyar ex-politikus és az afrikai gyökerek?

A Magyar ex politikus egy afrikai elnökségi palotában lakik? Jól hangzik, igaz? Az MSZP bukott elnökhelyettese nagy fába vágta évek alatt a fejszéjét, a Nemzet Biztonság -tól a saját pártjáig sok embert átvert. 2014.03.14. Magyarország

refplay.hu - MSZP és a Simon Gábor botrány. Budapest, 2008. szeptember 27. Simon Gábor.fotó: Nagy Béla

A Magyar álom szakma, a milliomos afrikai politikus

Adócsalás, magánokirat hamisítással és felbujtóként elkövetett közokirat hamisítással gyanúsítják és már bíróságra viszik bilincsben.

Az MSZP miniszterelnöke külföldi számlákon pénzt tartogat és nem is akármekkora összeget, 240 millió forintot. A volt szocialista politikus Simon Gábor a Magyar Nemzet szerint 2008-ben és 2009-ben C típusú átvilágításon esett át, a vizsgálatokra pedig azért volt szükség, mert 2008-ban a Gyurcsány kormány és 2009-ben a Bajnai kormány munkaügyi államtitkárává nevezték ki. Az akkori ausztriai bankban parkoltatott vagyonát, pénzét se az anyagi helyzetével, se jövedelmével kapcsolatos kérdőíven nem tüntette fel. Oknak azt említette akkor, hogy nem bízik az itthoni devizában, utána pedig azzal védekezett, hogy más pénzét kezelte.

Ha valaki hosszabb időn át egy ügyfél megbízásából befektet vagy eljár belföldön és külföldön, akkor engedélyt kell szerezni e mint az adott külföldi országban és belföldön egyaránt, pluszban megfelelő biztosítékot adni az ügyfél részére, de ezt magánszemélyként nem is lehet végezni, így Simon Gábor nem lehet vagyonkezelője az osztrák bankszámlán rejtegetett 240 millió forintnak.

Természetesen ezek után után távozott posztjáról és ekkor pedig azzal védekezett, hogy már nem politikus és ne zaklassák. Az önszántából való lelépés akkor is érdekes tett volt, de mint kiderül, vaj van a füle mögött és inkább előbb lelépett, minthogy nyilvánosságra kerüljenek elhallgatott dolgai (de utána kiderültek). Egy közszférában mozgó embernek, aki a politikai pályafutást választja, őszintének kellene lennie, hisz valljuk be, ők vezetik a szinte a mindennapi életünk és a törvény szerint, be kell vallania minden vagyonát.

A Simon ügyben újabb gyanúsítottak is előtérbe kerültek, a nevüket nem árulták el, de háromra emelkedett a számuk három korábbi ügy egyesítése után, a Központi Nyomozó Ügyészség szóvivője szerint.

A szakbizottság Fidesz-es alelnöke a Magyar Nemzetben megjelent cikk miatt úgy véli, hogy Simon hazudott. A korábbi C típusú vizsgálaton egyszer se tüntette fel a külföldi bankszámláját, ezért a Fidesz a Parlament Nemzet Biztonsági bizottság összehívását kezdeményezi Simon Gábor korábbi Nemzet Biztonsági ellenőrzésével kapcsolatban, feltételezik, hogy akkor is hazudott. Németh Szilárd meghallgatná a Nemzet Biztonságért felelős akkor minisztereket, a jelenlegi és korábbi titkosszolgálati vezetést és az ügy összes dokumentumát megvizsgálná.

Afrikai gyökerek

Többek között az is kiderült, hogy Afrikában Bissai-Guinea apró kis országában, amit a föld legszegényebb országai közé sorolják és a Blikk szerint Simon Gábor az egyik nemrégiben bombával megtámadt elnöki palotába lakott, mert ez volt lakcímként feltüntetve a hamis útlevelében és számla is nyílt 75Millió forint tartalommal, a budapesti Magnet Bankban az Ausztriában tartott 240 millió forint mellett.
Simon Gábor segítője szerezhette az útlevelet, az Interpiol által is körözött Wells Tamás aki még körülbelül 500 magyarnak is szerzett okmányokat a Népszabadság szerint, csalásokhoz és adózatlan üzleti pénzek eltüntetésére. Okmányok mellett segítője még autókkal is üzletelt.

Simon Gábor volt MSZP politikus ebben az elnöki palotában lakik  Bissai-Guinea-ban (Afrika) a hamis útlevele szerint.

Simon Gábor volt MSZP politikus ebben az elnöki palotában lakik Bissai-Guinea-ban (Afrika) a hamis útlevele szerint.

Szeretnél egy házat Simon Gábortól?

Simon Gábor az interneten hirdeti Pestszentlőrinc-i (a valós, igazi) házát. 100 négyzetméter, dupla komfortos hát 27.8Millió forintért árulja. Örömmel értesítünk mindenkit, ebbe nem küldtek robbanó fegyvereket mint az afrikaiba.

Kellemes Választások elé nézünk 2014-ben Magyarországon

 

IRATKOZZ FEL 👉 REFPLAY YOUTUBE CSATORNA

KÖVESS ITT IS 👉 REFPLAY INSTAGRAM