300 a birodalom hajnala kritika

A vizuális hatások, a kidolgozás, sereg, a harcok, ez úgy-ahogy megvan, a vetítések után pár rajongó összezördül a vége miatt, de számomra az érzés hanyatlik, amit a 300 A birodalom hajnala c. filmtől elvártam volna. 2014, online filmkritika.


300 a birodalom hajnala, online film kritika, Írta: Sarkadi Roland http://rolandsarkadi.com/

Kritika

Az előző 300 című film egy jó film volt, ami a perzsák serege és 300 spártai harcos művészi feldolgozása volt és akkori időben hatalmas elismerésekkel együtt. Figyeltem, leültetett és hiába tudtam, hogy mi lesz a vége, akkor is néztem. A 300 A birodalom hajnala (300 Rise of an Empire) pedig egy szimpla folytatás, ami pénznyelésre alkalmas, hisz ki ne nézné meg az egykor magasztalt 300 film után a folytatást.

300 a birodalom hajnala, online film kritika, Írta: Sarkadi Roland http://rolandsarkadi.com/

Hiba, hiba, hiba, vacak…

A vérben áztatott filmkockák mellett, nagyon sok hiba volt a filmben, ami történelmileg hamis, de tudjuk jól, ez nem egy történelmi film, csak egy pénz keltető, hogy az átlag emberekből kihúzzák a pénztárcájuk tartalmát. A dialógusok borzalmasak, körülbelül az illemhelységben egy guriga felére rá lehetne unalmunkban firkantani. A szereplők tekintetében kaptunk pár szteroid tanfolyam közepén tartó, filmes és színészi tehetségtől mentes karaktert, akik egyetlen arcrezdülés (najó, talán egyszer) nélkül végig játsszák ezt a sok-sok percnyi gyalázatot. A tehetségtelen színészeket, a vacak forgatókönyvet és a történetet pusztán a technikai bravúrok próbálják feldobni és elhitetni az emberrel, hogy ez egy film.

Pár millió dollárból 2014-ben jobbat is össze lehet hozni, vagy ennyire esik a pénz értéke, hogy ezek után ezt kapjuk?

Mit kapunk?

Kaptunk egy nézhető átlag filmet, egy unalmas délutánra. Az első 300 film jobb volt, ennél a 2014-es valaminél, de a Spárta a köbön c. film vígjátékot is előbb nézném meg, mert még -mellesleg- Carmen Electra is jobban színészkedik a maga módján, mint az itt felsorakoztatott emberek!

300 a birodalom hajnala, online film előzetes